Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Piñata Stilinde Fantastik Yaratıklar ve Kuşlar

Piñata Stilinde Fantastik Yaratıklar ve Kuşlar

Roberto Benavidez, Orta Çağ el yazmalarındaki ve Hieronymus Bosch tablosundaki fantastik varlıkların yanı sıra kuşları da piñata stilinde tasvir ediyor.

Roberto Benavidez’i Luttrell Psalter adlı Orta Çağ el yazmasındaki hibrit canlıları tasvir ettiği Piñata stilinde işleriyle birkaç yıl önce keşfetmiştik. Bu metalik heykeller geleneksel kültürün parçası olan bir nesnenin sınırlarını genişleten çalışmalar olarak dikkat çekmişti. Los Angeles’da çalışmalarını yürüten sanatçı, bu hibrit canlılara yenilerini ekledi. Aynı zamanda paper mache tekniğini de işin içine katarak piñatas stilinde kuşlar üretiyor.

Her iki cinsiyetin fiziksel özelliklerine sahip kuşlar

Roberto Benavidez çalışmalarında genellikle kimlik sorularını ele alıyor. Bir röportajında, katmanlı formlarının, toplumsal cinsiyete ve cinselliğe atıfta bulunduğunu belirtmiş. Örneğin gynandromorph (jinandromorf) serisinde, erkek ve dişi bedenlerini tek heykelde birleştirmiş. Aynalı kuş heykellerinden oluşan bu bu parçalardan üçü 14 Haziran’a kadar Los Angeles’taki The Loft at Liz’s’de sergilenecek.

Sanatçı, heykellerin yanı sıra yine piñatas dokusuna sahip 2 boyutlu işler de yapıyor. Aynı zamanda, puantiyeli yaban kedisi uzun dişli “Javelina Kızı”nı içeren Hieronymus Bosch karakterlerini ve el yazmalarını yorumlamaya devam ediyor. Asırlık sanat eserlerinden, anlatılardan ve mitlerden yararlanarak bu klasik ikonografiyi yaratıcı, çağdaş bir formda yeniden yorumluyor.

Robert Benavidez’in tüm çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni işlerini takip edebilirsiniz.

Roberto Benavidez

Roberto Benavidez

Görsel: Instagram