Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bird’den Elektrikli Tekerlekli Sandalye Kiralama Hizmeti

Bird’den Elektrikli Tekerlekli Sandalye Kiralama Hizmeti

Scooter kiralama şirketi Bird, engelli bireylere elektrikli tekerlekli sandalyeler ve hareket zorluğu yaşayanlara 3 tekerli scooter’lar sunmak üzere hizmetlerini genişletiyor.

Özgürce hareket etmek herkesin hakkı ve bazen bu özgürlüğü kullanırken hem başkalarıyla hem de “kendimizle” empati kurmayı unutuyoruz. Engelli bireylerden bahsederken hepimizin potansiyel engelli olduğunu unutuyoruz. Hepimiz kırık bir bacak, ileri yaş, kilo problemi veya başka nedenlerle hayatımızın bir bölümünde engellerle tanışıyoruz. Kısıtlama günlerinde; kronik rahatsızlık ve yaş dolayısıyla bağışıklık sistemimizin dahi hareketi engelleyen bir engele dönüştüğüne şahit olduk. O halde hem bireysel olarak hem de teknoloji uzmanı, tasarımcı ve girişimci kimliklerimizle bu konuya daha fazla eğilmemizde fayda var. Scooter kiralama girişimi Bird bu anlamda, diğer mikromobilite girişimlerine de örnek olacak önemli bir adım attı.

Bu yaz New York’ta hizmete başlanacak ve yıl içerisinde daha fazla şehre yayılacak

New York şehrini pilot bölge seçen şirket, elektrikli tekerlekli sandalyeler ve mobilite scooter’ları (yaş ve kilo gibi nedenlerle hareket etmekte zorlananlar için 3 yada 4 tekerli scooter’lar) sunmaya hazırlanıyor. Hizmet bu yaz başlayacak ve programın bu yıl içerisinde genişletilerek daha fazla şehirde uygulanması hedefleniyor.

Bird, bu yeni hizmet için tekerlekli sandalye ve mobilite scooter kiralama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Scootaround ile iş birliği yapıyor. Mobilite sorunları olan New York sakinleri Mobil uygulamaya eklenen yeni bir bölüm üzerinden üç farklı elektrikli araç arasından seçim yapabillecek.

bird

Kiralama süreleri 1 ila 14 gün arasında değişecek ve kullanıcı aracını nereden alıp bırakmak istediğine karar verebilecek. Her kiralamada Bird, kiralamak üzere olduğunuz EV ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlamak için yüz yüze bir eğitim sağlayacak. Şirket ayrıca müşterilerin tüm süreç hakkında soru sorabilecekleri ücretsiz bir danışma hattı da oluşturacak.

Sunulacak araçlar arasında; eşya taşıma için sepetleri olan üç ve dört tekerlekli scooter seçenekleri yer alacak. Tekerlekli sandalye olarak da CES 2018’de adından söz ettiren ve Red Dot’ta da “Best of the Best” ödülü alan WHILL Model Ci2 akülü sandalye tercih edilmiş.

Görsel: Bird


Bigumigu Yazarı
| GENEL