Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müziğin Ses Dalgaları Manzaralara Dönüşüyor

Müziğin Ses Dalgaları Manzaralara Dönüşüyor

Du Kun, müzik ve geleneksel manzara resimleri arasında benzersiz bir bağlantı yakalayarak kendine özgü bir üretim biçimi geliştirmiş.

Du Kun hem müziğe tutkun hem de babasının ona çocukken çizim tekniğini öğrettiği geleneksel Çin manzaralarını resimlemeyi seviyor. Sanatçı bu iki ilgi alanını kendine has bir teknikle birleştirmeyi başarmış. Çaldığı parçaların ses dalgalarından manzara resimleri üretiyor.

Du Kun, melodideki rutinlerden kurtulmak için resmi bir yol gösterici olarak görüyor

Bu ilginç sürecin detaylarını videoda görebilirsiniz. Du Kun akustik gitar çalıyor ve daha sonra manzarayı hayalinde net bir şekilde canlandırabilmek için ses dalgalarını dijital olarak manipüle ediyor. Ardından bu ses dalgaları; kemerli köprülere, dağlara, ağaçlara bulutlara ve manzaranın profiline ait diğer unsurlara dönüşüyor. Tek bir kaydın sağlayabileceğinden daha fazla perspektif ve derinlik için çoklu enstrümanları ve parçaları bir araya getiriyor.

du kun

Du, görsel ve işitsel öğeler arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyor. Uyguladığı yöntem, müzikten ilham alarak resim yaptığı tek yönlü bir süreç değil. Aynı zamanda resmi de müzikteki rutinlerden kurtulmak için bir yol gösterici olarak görüyor. Bu bağlantı ve karşılıklı etki, sanatçının sürekli birinden diğerine çeviri yaptığı benzersiz bir iletişim modeli gibi.

Du’nun eserleri Singapur’daki Mizuma Gallery‘de, hem fiziksel hem de sanal olarak ziyaret edilebilen “Scores of Landscapes” başlıklı kişisel sergisinde 18 Temmuz’a kadar görülebilecek.

du kun du kun

Görsel: YouTube