Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Continental’ın Otonom Araçlardan Fırlayan Robot Köpeklerle Teslimat Konsepti

Continental’ın Otonom Araçlardan Fırlayan Robot Köpeklerle Teslimat Konsepti

Continental, CUbE isimli otonom araçlar ve robot köpeklerle gerçekleşecek kargo dağıtım konseptini CES 2019'da tanıttı.

Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) adeta sene boyunca konuşulacak teknolojilerin tanıtıldığı bir etkinlik. Her sene daha fazla teknoloji şirketlerinin katılımıyla ve onların sunumları ve lansmanlarıyla zenginleşen fuar, 8 Ocak’ta başladı ve 11 Ocak’a kadar devam edecek. CES‘e her yıl 4 bin 500‘ün üzerinde şirket katılıyor ve yeni teknolojilerini tanıtıyor. Continental de 7 Ocak’da düzenlediği basın toplantısıyla robot köpekler ve otonom araçlardan oluşan teslimat vizyonunu ve konseptini tanıttı.

Forbes’da yayınlanan araştırma sonuçlarına göre; e-ticaretin 2021 yılına kadar dünyanın en büyük perakende kanalı olması bekleniyor. E-ticaretin yükselişi, yatırımcıları, organizasyonu, mağaza planlamasını ve operasyonel işleyişi çeşitli konularda etkiliyor. Perakendecilerin, gelecek yıllarda bu kanalın satışlarının önemli bir bölümünü ne kadar hızlı alacağı ve operasyonel olarak ne kadar hızlı örgütleneceği konusunda da hazırlıklı olmaları öneriliyor.

Continental’ın CUbE (Continental Urban Mobility Experience) adını verdiği otonom araç ve robot köpekler konsepti, kargo teslimat sürecini farklı bir boyuta taşımayı ve sahada gerçekleştirilen bütün dağıtım işinin robotlar ve yapay zeka tarafından gerçekleştirilmesini hedefliyor.

Daha hızlı ve otonom kargo teslimatı

Teslimat robotu konseptleri tasarlanırken, çözüm bulunması gereken önemli noktalar var elbette. Bunların arasında en dikkat çekenleri; robotların hareket kabiliyetleri ve teslimat noktaları arasındaki uzun mesafeler. Bu yüzden robotların bir eve veya iş yerine teslimat yapabilecek kadar küçük boyutlarda, uzun mesafe gidebilecek durumda ve manevra kabiliyetine sahip olmaları gerekiyor. Continental’ın bu problemlere yaklaşımı, çözümü iki bileşene ayırıyor: otonom bir araç ve otonom araçla uzun mesafe ulaşımı gerçekleştirilen robot köpekler.

Kısaca proje kapsamında kargonuz, kargo dağıtım merkezlerinden robot köpeklere veriliyor ve bu robot köpekler otonom araçlarla belirli bir noktaya kadar götürülüyor. Buradan sonra iş, robot köpeklere kalıyor. Kargonuzu teslim etmek üzere yola çıkıyorlar ve oturduğunuz eve, ofisinize kadar geliyorlar.

Proje dahilinde tanıtılan otonom araçların, teslimatlara ek olarak, ulaşımda da kullanılması planlanıyor. Tamamen elektrik enerjisiyle çalışacak olan CUbE’un, ilerleyen yıllarda daha farklı alanlara da uyarlanması hedefleniyor. Kısacası bu otonom araçlardan 7/24 aktif bir şekilde faydalanmak istendiğini söylemek de mümkün.

Görsel: Continental