Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paylaşmanın ve Birlikte Olmanın Güzelliği: EatTogether

Paylaşmanın ve Birlikte Olmanın Güzelliği: EatTogether

President's Choice'un 2016'da başlattığı EatTogether serisi kapsamında aileyle geçirilen zamanın önemini vurgulayan 2019 videosu yayınlandı.

Ekran başında geçirilen sürenin artması ve zamanla değişen alışkanlıklar, hayatlarımıza birçok noktada etki ediyor. Özellikle aile ve arkadaşlarla geçirilen zamanlarda. Her anı ölümsüzleştirme arzusu, anın tadını çıkarmamıza engel oluyor. Sosyal anlamda sağlıklı ilişki kurmanın önündeki bu engel, yaratılan reklam kampanyalarıyla ortadan kaldırılmaya veya konu hakkında bir bilinç oluşturmaya çalışılıyor. Kanada merkezli gıda ve süpermarket ürünleri satan President’s Choice için John St. tarafından yaratılan Eat Together kampanyası da bunun örneklerinden.

Loblaw şirketler grubunun markalarından birisi olan President’s Choice, finansal hizmetlere ve cep telefonu servisine ek olarak, çeşitli gıda ürünleri satışı gerçekleştiren bir süpermarket. Bu yüzden aileyle geçirilen zamanın ve aileyle birlikte yenen akşam yemeğinin önemine vurgu yapmak için 2016’dan beri Eat Together söylemini vurgulayan videolar yayınlıyor.

Müşterilerine sunduğu hizmet haricinde sosyal sorumluluk algısıyla da çalışmalarını devam ettiren President’s Choice (PC), 2016 yılında başlatılan Eat Together serisinin üçüncü filmini yayınlandı. 2019 yılı için hazırlanan video, “hayat sizi nereye götürürse götürsün, en iyi yer birlikte masada olmaktır” mesajına dikkat çekiyor.


Aileyle geçirilen daha fazla zaman

John St. imzası taşıyan video 90 saniyelik uzunluğa sahip. Dünyanın farklı yerlerinde farklı hikayeler yaşayan insanlar üzerinden devam eden videoya bir dış ses eşlik ediyor. Bu dış ses; hayatın anlamsız değil ama anlamaya uğraşmak yoluyla anlaşılamaz olduğunu söyleyen Britanyalı filozof, yazar ve karşılaştırmalı dinler uzmanı Alan Watts‘ın kendisi.

Alan Watts’ın yaptığı konuşmanın ve çekilen sahnelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan video, sahnelerde gösterilen insanların aynı masada bir araya gelmesiyle ve yemeğe başlamalarıyla son buluyor. Kanada’daki sinema salonlarında yılbaşından önce yayınlanan video, Kanadalıları yılbaşında birlikte yemek yemeye teşvik etmek için gösterildi.

Künye:

Reklam Ajansı: John St, Toronto
Yaratıcı Yönetmen: Cher Campbell
Sanat Yönetmeni: Dorota Pankowska
Yaratıcı Yönetmen Yardımcısı (Metin Yazarı): Kohl Forsberg
Yapımcı: Monika Ghobrial
Müşteri İlişkileri: Ryan O’Hagan, Caitlin Elliot, Claudia Buckler
Marka Deneyimi ve Plan: Megan Towers, Colin Carroll
Yönetmen: Reynald Gresset
Prodüksiyon: Revolver Films
Prodüktör: Luc Frappier
Prodüksiyon Sorumlusu: Aimee DeParolis
Uygulayıcı Yapımcı: Louis Saint-Calbre
Görüntü Yönetmeni: Ross Giardina
Editör, Düzenleyici Şirket: Ross Birchall / Saints
Çevrimiçi: Naveen Srivastava / The Vanity
Ses: Apollo

Görsel: YouTube