Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cep Boy Lazer Kazıma Cihazı

Cep Boy Lazer Kazıma Cihazı

Muherz'in tasarladığı Cubiio, maker'ların ve tasarımcıların dilediği yerde lazerle kazıma işlemi yapmasını sağlayan portatif bir masaüstü lazer kazıma cihazı.

Bir maker’ın işine en çok yarayacak araçlardan biri lazer kazıma makinesi. Bu sayede ahşaba çok hassas şekiller verebilir veya deriden yaptığı bir eşya üzerine çeşitli desenler kazıyabilir. Bir tasarımcı veya bir sanatçı, bu makineyle kağıt veya karton gibi malzemeleri keserek detaylı işler ortaya koyabilir. Bu ihtiyacın farkında olan Cubiio, kullanımı kolay ve her yere kolayca taşınabilen bir lazer kesme cihazı olarak yaratıcı bünyelerin hayatını kolaylaştırıyor.

Cubiio tak-çalıştır bir cihaz

Küçük bir portatif lazer kazıma cihazı olan Cubiio, lazer kazıma teknolojisini demokratik bir şekilde herkesin erişebileceği ve kolayca kullanabileceği hale getirmeyi hedefliyor. Kullanıcı, Cubiio’yu kullanmak için karmaşık yazılımlar öğrenmek ya da herhangi bir eğitim almak zorunda değil. Cubiio adeta, bir tak-çalıştır küpten farksız. Kullanıcının tüm yapması gereken, Wi-Fi üzerinden cihazı bir bilgisayara veya tablete bağladıktan sonra, kesmek veya oymak istediği tasarımı/motifi seçmek. Ardından kesmek veya kazımak istediği nesneyi konumlandırıyor ve “başlat” düğmesine basıyor. İşte hepsi bu kadar! Cihaz, hareket dedektörleri ve parola istemleri gibi çeşitli güvenlik mekanizmalarıyla sofistike bir güvenlik sistemine sahip.

Pratikliği sayesinde tasarımcılar ve maker’lar zaman kazanıyor ve çalışmalarını iyileştirmek için ön çalışma niteliğinde denemeler yapabiliyor. Cubiio ile üzerinde çalışılabilecek malzemeler; kağıt, ağaç, deri, plastik ve akrilik olarak sıralanmış. Hatta cihazın yaratıcıları pancake ve makaron üzerine dahi desen kazımayı denemişler.

Tayvanlı şirket Muherz tarafından yaratılan cihaz, yarı iletken bir lazer kaynağından ve lazer ışınını “X” ve “Y” ekseni boyunca çeviren iki aynadan oluşuyor. Gömülü bir işlemci, aynaları mükemmel bir açıyla eğmek üzere çizimleri dijital komutlara çeviriyor. Muherz, cihaz ilk tasarlandığında ortaya çıkan görüntü bozulma sorununu ise özel olarak tasarlanmış bir bozulma önleme algoritması ile çözmüş.

Cubiio, 2017 yılında Kickstarter’da fonlanmış ve yalnızca 3 gün içinde hedefinin %2.000 katı destek toplamış. Toplam destek ise 1.373.680 dolara erişmiş. Cihaz başarısını, Red Dot Award 2018’de ödül alarak taçlandırmış. Şu anda internet sitesi üzerinden 2 farklı modeliyle satışta.

Görsel: Kickstarter