Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem 3B Baskı Hem Ahşap Oyma Hem Lazer Kazıma Cihazı: Mooz

Hem 3B Baskı Hem Ahşap Oyma Hem Lazer Kazıma Cihazı: Mooz

Mooz, endüstriyel 3B yazıcılara alternatif sunan, 3'ü bir arada bir baskı cihazı.

3 boyutlu yazıcıların giderek yaygınlaşması endüstriyel anlamda pek çok yeni kapı açarken tasarımcıların ve hobi amaçlı kullanıcılar için de önemli bir potansiyel taşıyor. Ancak, istenenen kalitede baskı yapabilen cihazların fiyatları genelde uçuk. Bugünlerde Kickstarter kampanyası devam eden ve çoktan aradığı fonu geçmiş olan Mooz ise benzerlerine göre çok ulaşılabilir bir fiyatla, yüksek kalitede çıkış sağlayan becerikli ve çok işlevli bir 3 boyutlu yazıcı sunuyor.

Güney Kore merkezli bir firma tarafından yaratılan Mooz, modüler bir yapıya sahip. Sadece 10 dakikada kolaylıkla kurabiliyorsunuz. Ayrıca ihtiyacınıza göre Mooz’u kolaylıkla dönüştürebiliyor, ona bambaşka yetiler kazandırabiliyorsunuz. Cihazın hız ve çözünürlük özelliklerini değiştirebiliyor, daha düşük maliyetli çıktılar alabiliyorsunuz. Tek renk 3B baskı için farklı başlıklar kullanabiliyor, dilediğinizde çok renk baskı yapabiliyor, temel ahşap oyma işlerinizi görebiliyor veya 250mW lazer kazıma yapabiliyorsunuz. Yani Mooz 3C baskı, lazer kazıma ve CNC ahşap oyma (8,000 rpm, 0-5 mm derinlik) özelliklerini bir arada sunan 3’ü bir arada bir cihaz görevi görüyor.

Farklı İhtiyaçlara Seslenen 3 Temel Platform

Mooz, farklı ihtiyaçlara yönelik 3 temel platform sunuyor. Mooz 1; tekli bir dikey kol ile temel 3B baskı, CNC ve lazer yetileri sağlıyor. Mooz 2’de ikinci bir dikey kol bulunuyor ve bu sayede en stabil ve kaliteli baskıyı sağlıyor. Mooz 3 ise tamamen farklı bir cihaz, CNC veya lazer özellikleri yok ama 2 renk filaman kullanarak renkleri karaştırabiliyor ve çok renkli 3b baskı sağlıyor. Bunun yanı sıra yüksek hız vadediyor. Tüm cihazlar dokunmatik bir kumada ekranı üzerinden kontrol ediliyor ve USB girişi aracılığıyla yüklediğiniz tasarımları okuyabiliyor.

Mooz endüstriyel bir tasarıma sahip olduğundan kırılabilir, plastik parçalar da içermiyor. Cihazın daha sabit durmasını sağlayan alüminyum alaşımlı sağlam, tamamen metalden üretilmiş ısıtıcı uçlar ve bağlantılarda kullanılan kurşun vidaları ile her defasında güvenilir ve istikrarlı bir performans vadediyor.

Mooz, Cura, Slic3r, Printrun gibi pek çok yazılımı desteklediği gibi, kendisine özel bir yazılımla beraber geliyor. Kullanımı oldukça kolay olan bu yazılım ile tasarımınızı programın arayüzüne sürükleyip bırakarak çıktı aşamasına geçebiliyorsunuz.

Teslimatına Kasım ayında başlanması planlanan Mooz, şimdiden pek çok yayında övgü topladı, test eden kullanıcılardan da olumlu geri dönüşler aldı. Yüksek fiyatlı endüstriyel cihazlar karşısında çok işlevli ve daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak, önemli bir ürün olduğu muhakkak.

 

 

 

 

Görsel: KickstarterMooz