Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rastlantının Böylesi ya da Mükemmel Zamanlama

Rastlantının Böylesi ya da Mükemmel Zamanlama

Fotoğrafçı Denis Cherim, perspektif ve ölçek bilgilerini doğru zamanla harmanlayıp bizlere sakin kareler sunuyor.

Doğru zamanda doğru yerde olmak mühim bir konu. Her zaman denklemde her bilinmeyeni bulamıyoruz. Çoğunlukla istediklerimizden bir tanesi eksik kalıyor, şanssızlık deyip geçiyoruz.

Fotoğrafçı Denis Cherim bu konuda inatçı biri olsa gerek. En azından yakaladığı karelerden şanssızlık deyip geçmediği belli. Kendisi Coincidence Project (Tesadüfler Projesi) adında zamanlaması mükemmel olan fotoğraflar çekiyor. Fotoğraflarının tarifi için sadece zamanlaması mükemmel diyemeyiz ama. Bolca doğru perspektif, kareyi ölçekleme ve bir tutam da şans fotoğrafçının tarifi.

Doğru Zaman, Doğru Açı, Doğru Kare

Fotoğrafçı Denis Cherim, dünyayı tatmin edici şekillerde hizalandıran zariflikte zamanlandığı ve konumlandırdığı fotoğraflarında, gündelik yaşam içinde mucize avına çıkmış gibi görünüyor. Fotoğrafları ilk gördüğünüzde sakin bir his uyandırıyor siz de. Sanki güneşli bir pazartesiniz size kalmış, siz de uyanır uyanmaz müzik dinlerken güzel bir kahvaltı edip dışarı gülümseyerek çıkmışsınız gibi.

Denis Cherim, Coincidence Project serisindeki kareleri Londra, Madrid, Valensiya ve Plovdiv’de yakalamış ve şu an Tayvan’da çekimlerine devam ediyor. İşlerini Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

    

Görsel: Denis Cherim