Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Roma Manzarasını Ansızın Kesen Kuşlar

Roma Manzarasını Ansızın Kesen Kuşlar

Skander Khlif'in, "From Rome, With Birds" fotoğraf serinde kadraja giren kuşlar Roma mimarisini ve sokaklarını arka planda bırakıyor.

Kentler; sokakları, insanları, tarihi veya fütüristik mimarisi ile bir fotoğrafçının kendine özgü bakış açsını yansıtması için ilham verici olabiliyor. Örneğin; Navid Baraty ve Bernhard Lang büyük şehirlerin yapılarını ve insanlarını kuşbakışı bir yaklaşım ile yakalayarak şehirleri farklı bir perspektiften keşfetme imkanı sunuyordu. Navid Baraty, New York’un dev yapılarından şehrin rutin hayatını fotoğraflarken Bernhard Lang Aerial Views: London serisi ile Londra’nın ünlü meydanlarını, kent simgelerini bir araya getiriyordu. Çoklu pozlama ile bir başka yaklaşım sergileyen Alessio Trerotoli ise Urban Melodies isimli serisinde büyük şehirlerin tek bir noktadan çekilmiş farklı zamanlardaki pozlarını birleştirerek şehrin adeta panoramasını çıkartıyordu.

Kuşlar fotoğrafları adeta trollüyor

Ancak fotoğrafçılıkta doğru zamanda doğru yerde olmak da önemli detaylar arasında. Denis Cherim tarafından hazırlanan, perspektif ve ölçek bilgilerinin doğru zamanla birleştiği Coincidence Project buna örnek gösterilebilir. Münih merkezli fotoğrafçı Skander Khlif de belki zamanlamasının ve mekan seçiminin doğru olması belki sadece şans faktöründen dolayı oldukça neşeli kareler yakalamış. Her köşede farklı bir tarihi yapısı ile dikkat çeken Roma’da From Rome, With Birds isimli bir seri çıkartan fotoğrafçının karelerini eğlenceli kılan ise martılar ve güvercinler.

Belgesel fotoğrafçısı olan 1983 doğumlu Skander Khlif’in Roma şehrinin alternatif bir görüntüsünü sunduğu serisinde martılar ve güvercinler ön plana geçiyor. Roma manzarası, sokakları ve insanları kuşların fotoğraf karelerini manipüle etmesi ile arka planda kalıyor. Şehrin tipik olarak ziyaret edilen yapılarının da bulunduğu karelerdeki kuşlar kimi zaman net kimi zaman ise bulanık çıkmış. Dolayısıyla fotoğrafçının itinayla beklediği ve yakaladığı kareler bulunurken tamamen tesadüf eseri objektife yakalanan kuşların da olduğunu söylemek mümkün. Her halükarda From Rome, With Birds serinin Roma’ya alışılmışın dışında bir bakış açısı ile yaklaştığını söylemek mümkün.

Fotoğrafçının dünyanın farklı yerlerinde çekmiş olduğu diğer fotoğrafları Behance profilinden ve Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Görsel: Skander Khlif