Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanal İstanbul Projesi ile İlgili Söylenenler ve Gerçekler

Kanal İstanbul Projesi ile İlgili Söylenenler ve Gerçekler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kanal İstanbul projesi hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açılan internet sitesinde yer alan bilgilerin doğruluğunu inceledi.

İstanbul’un gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi artıları ve eksileri ile tartışma konusu oluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açılan internet sitesinde projenin neden gerekli olduğu ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı “Boğaz nefes alacak, Türkiye kazanacak” sloganıyla paylaşıma açtığı sitede projenin hazırlık sürecini, getirilerini ve amacını paylaşıyor. İstanbul Boğazı’nda trafik yükünün hafifletilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması gibi amaçların paylaşıldığı sitede boğazdan geçen gemi sayısının ilerleyen dönemlerdeki tahminleri de yer alıyor. Ayrıca yer alan bilgiler ile ilgili videolara da internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sitede yer alan bilgileri inceledi

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanarak kullanıma açılan internet sitesinde yer alan bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İBB uzmanlarının proje ile ilgili açılmış olan siteyi incelediğini belirtti. Bu incelemeler sonucunda sitede gerçek olmayan maddelerin bulunduğunu ifade etti.

Rapor; gemi sayısının artması, boğazdaki kazalar, Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi, Kanal İstanbul’un maliyeti ve istihdamı, deprem, doğal afetler, yer altı suları, orman alanı ve balıkçılık da dahil olmak üzere çeşitli başlıklar içeriyor.

İBB uzmanlarınca incelenen ve sonuçları çıkarılan maddeler 25 sayfalık Söylenenler – Gerçekler raporu ile paylaşıma sunuldu. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: kanalistanbul.gov.tr, İBB Söylenen | Gerçekler