Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sana Söz! Yine Baharlar Gelecek" ve "Bay Kemal Sözünden Dönmeyecek" mesajlarını taşıyan iki video ile cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını resmi olarak başlattı.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan Geçici Aday Listesi’ne göre 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde cumhurbaşkanlığı için dört aday bulunuyor. Dört adaydan biri olan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını resmi olarak başlattı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süre kendisinden “Bay Kemal” olarak bahsetmesinin ardından 2022 yılında düzenlediği bir mitingde kimilerince bir yergi olarak görülen bu hitabete yönelik olarak “Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal, sıradan bir olay değil. Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için para bulurum diye körfez ülkelerine gidip el avuç açmayacaksın, bu ülkenin itibarını koruyacaksın. Bay Kemal olmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacaksın.” açıklamasında bulunmuş ve sosyal medya hesaplarındaki kişisel bilgiler bölümüne “Bay Kemal” ifadesini eklemişti.

CHP’nin 2019 yerel seçim kampanyasının mimarı Ateş İlyas Başsoy, bu ifadeyle ilgili daha önce haklı bir eleştiriyi dile getirerek, “AKP’nin dilini taklit etmesinler. ‘Bay Kemal’ gibi laflar takipçi oluyor.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun “Bay Kemal” lakabı üzerinden son dönemde güttüğü söylemler, yukarıdaki açıklamasına benzer şekilde bu ifadeyi halk nezdinde hak, adalet, ahlak gibi kavramlarla bağdaştırmak üzerine kurulu.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını dün akşam yayınlanan iki video ile resmi olarak başlatan Kılıçdaroğlu, ilk videoda “Sana Söz! Yine baharlar gelecek.” sloganıyla halka seslenirken, hak arayışına ve adalete vurgu yapan ikinci video çalışmasında “Bay Kemal” ifadesini kullanarak “Bay Kemal Sözünden Dönmeyecek” mesajıyla birlikte sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Levent Yüksel’in Tuana adlı parçasının sözlerinin eşlik ettiği ilk videoda, gök gürültülü yağmurlu bir geceden güneşli bir sabaha uyanan küçük bir kız ve annesinin yer aldığı açılış sahnesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun seslendirdiği mesajı dinliyoruz.

“Birbirini incitmeyen, farklı olanı olduğu gibi seven, sayan; uzaklaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye/ Karnı tok, gönlü bol, yaşamayı seven bir Türkiye/ Bilime, sanata, geleceğe inanan, ayakları yere sağlam basan, uzmanlığa saygı duyan bir Türkiye/ Seyirci kalmayan, korkusundan susmayan, sözü dinlenen, kıymeti bilinen, en güzel şarkılarını bağıra çağıra söyleyebilen, neşesi çocuklarının gözünden okunan bir Türkiye için geliyoruz.” diyen Kılıçdaroğlu videoyu “Sana söz, yine baharlar gelecek, Bay Kemal sözünden dönmeyecek.” sözleriyle bitiriyor.

İkinci video ise son dönemde ülkeye hakim olan karamsar bir atmosferle açılırken, “giderlerse gitsinler” denilen gençlerin gidişiyle yaşanan beyin göçüne dikkat çekiliyor. “Kaybettiğin her yıl, her an, her kuruş, her gülüş sana fazlasıyla geri dönsün istiyoruz.” diyen Kılıçdaroğlu, ikinci videoyu da “Sana söz, yine baharlar gelecek, Bay Kemal sözünden dönmeyecek.” sözleriyle kapatıyor. Her iki kampanya videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmaları televizyon, gazete, internet siteleri, radyo ve outdoor mecralarda 360 derece bir kampanya ile seçmene ulaşmaya devam edecek. Seçim takviminin belirlenmesinin ardından Mart ayı başı itibarıyla kampanya hazırlıklarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise 14 Mayıs seçimlerine dair ilk çalışma, İstanbul İl Başkanlığı tarafından paylaşılan ve sosyal medyada hayli beğeni toplayan Şebnem Ferah’ın “Birileri Var” parçası eşliğindeki bu video olmuştu.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube