Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Mimarın Eskiz Defteri

Bir Mimarın Eskiz Defteri

Mimar Andrew Bruno, sosyal medya üzerinden sürdürdüğü çizim maratonunu "One House Per Day” isimli bir kitapla taçlandırdı.

Andrew Bruno, Brooklyn’de geçirdiği 2020 yılı süresince her gün yeni bir konut hayal etmiş ve bu hayalleri eskizleriyle ölümsüzleştirmiş. Her sayfada izometrik, düzlemsel ve kesitsel bir görünüm içeren bir çizim bulunuyor. Bu 365 çizim, yüksek kaliteli 1:1 reprodüksiyonlar olarak çizilme sırasına göre kitaplaştırılmış.

Her güne bir hayali ev çizimi

Bruno, bir öğretim bursuyla Atlanta’ya taşınmış ve yaşamı pandemi günlerine kıyasla değişmiş olsa da eskizlerini sürdürüyor. Yine de kitap, mimarın ilk bir yılki ütretimlerini içeriyor.  @one_house_per_day kullanıcı adıyla açtığı instagram hesabında, aktif olarak paylaşım yapmaya devam ettiğini görebilirsiniz.

Çizimler, müstakil evin Amerikan kültüründeki yerini sosyal, politik ve ekonomik perspektiflerden ele alıyor. Kitap 392 sayfa uzunluğunda ve gri geri dönüşümlü kağıda basılarak yumuşak ciltli olarak piyasa sürülmüş. Ön kapakta 365 evi temsil eden 365 kabartmalı daire bulunuyor. Bunlar kitaba benzersiz bir dokunma hissi katıyor. Her çizim için özet ve açıklamalar mevcut.

mimar eskiz mimar eskiz

Görsel: Instagram