Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Londra’nın Meydanlarının ve Kent Simgelerinin Kuşbakışı Fotoğrafları

Londra’nın Meydanlarının ve Kent Simgelerinin Kuşbakışı Fotoğrafları

Ödüllü fotoğrafçı Bernhard Lang helikopterden çektiği fotoğraflar ile Londra’nın yapısını ve dokusunu farklı bir perspektiften gösteriyor.

Bir şehre veya bir manzaraya tepeden bakabilmek oranın dokusunu ve yapısını farklı bir açıdan görmeyi sağlarken mekanın derinliğini yeni bir perspektiften keşfetme imkanı sunuyor. Büyük bir metropolde ya da bir tarlarda gezinirken sadece belirli bir alanı gözlemleyebilirken ortama yukardan bakmak özgürleştirdiği kadar büyüleyici de olabiliyor. Tom Hegen’in The Tulip Series isimli fotoğraf serisi ve Navid Baraty tarafından gökdelenler üzerinden çekilen New York fotoğrafları kuşbakışı fotoğrafların büyüleyici yanını gösteren işler arasında yer alıyor.

Bernhard Lang Londra’yı farklı bir açıdan gösteriyor

Münih merkezli fotoğrafçı Bernhard Lang de Londra’nın ünlü meydanlarını ve kent simgelerini yukarıdan fotoğraflayarak metropolün saklı kalan tarafını gösteriyor. Fotoğrafçı geçtiğimiz Temmuz gerçekleştirdiği İngiltere gezisi sırasında helikopterden çektiği fotoğrafları Aerial Views: London serisinde bir araya getirdi. Seride Oxford Circus, Piccadilly Circus ve Trafalgar Square, London Eye, Victoria Memorial gibi şehrin hafızalara kazınmış noktaları yer alıyor. Lang şehrin atmosferini her zaman görülemeyecek bir bakış açısından sunuyor.

Lang gökyüzünden çekilen fotoğraflar ile dünyanın en önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri olan 14 milyon nüfuslu Londra’nın ikonik mimarisini ve desenlerini canlı, renkli ve enerjik fotoğraflar ile gözler önüne seriyor. Bernhard Lang, havadan çektiği fotoğraflar ile mekanın duygusunu kendi bakış açısı ile gösteriyor. Köprü, heykel, araba, otobüs ve minik minik insanlarla dolu fotoğraflar ile şehrin adete küçük ölçekli bir modelini çıkarıyor.

Aerial Views: London serisinde yer alan bazı fotoğrafları sizler için derledik. Farklı mekanların tepeden çekilmiş fotoğraflarına ödüllü hava fotoğrafçısının internet sitesinden, Instagram ve Behance sayfasından ulaşabilirsiniz.

Görsel: Bernhard Lang 1, 2
Manşet görseli düzenlenmiştir