Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzlanda’nın Soğuğuna Karışan Soyut Desenler

İzlanda’nın Soğuğuna Karışan Soyut Desenler

Jan Erik Waider, İzlanda’nın çeşitli yerlerinde çektiği A Colorful Flow isimli soyut manzara fotoğrafları serisinde renklere odaklanıyor.

Alman fotoğrafçı Jan Erik Waider soyut manzara fotoğraflarıyla eşsiz coğrafi bölgelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Kuş bakışı fotoğraflarıyla ilginç doğa manzaralarını havadan fotoğraflayan fotoğraf sanatçısı, yönetmen ve film yapımcısı Niaz Uddin gibi Jan Erik Waider da geniş arazilerde doğanın büyülü yanlarını keşfediyor.

Grönland, Norveç, İzlanda ve Antarktika gibi kuzey bölgeleri Jan Erik Waider’nın soyut fotoğraf serilerinde keşif yapmayı sevdiği alanların başında geliyor. İzlanda’da havadan çektiği soyut manzara fotoğrafları A Colorful Flow serisinde bir araya geliyor. Soğuk renklerin ağırlıkta olduğu bu seride kuşbakışı çekilen manzara fotoğraflarındaki doğanın kıvrımlı hatları yüzeyi belirginsizleştiriyor. Ortaya neresi olduğu belli olmayan ama sakinleştiren ve huzur veren fotoğraflar çıkıyor.

İzlanda’nın volkanik taşlarına ve buzul nehirlerine yukardan bakış

Buzul nehirlerindeki soğuk mavi renk tonları ve İzlanda’nın volkanik dağlarından taşınan kayalar bir renk paleti oluşturuyor. Jan Erik Waider kendi içinde bir akış ve desen oluşturan bu renk paleti üzerinde çalışmaktan zevk aldığını belirtiyor. Yalnızca drone ya da uçuş esnasında görülen bu desenlerin nadir görülüyor oluşu keşfetme arzusunu daha fazla artırıyor. Fotoğrafçı bu eşsiz manzaraları yakalamak için her projesine titizlikle yaklaşıyor.

Waider her kompozisyonda sadece bir renk üzerine yoğunlaşıyor. Volkanik dağlardaki kayaların sarı tonlardaki renkleri enerjik, dinamik ve sıcak bir atmosfer sunarken buzul nehirlerinin sakinleştirici mavi tonları İzlanda’nın soğuğunu sonuna kadar hissettiriyor.

Fotoğrafçı, işleriyle birlikte kendi özel günlüğünü oluştururken bu serileri Instagram üzerinden paylaşmayı sürdürüyor. Ayrıca Behance hesabında da Kuzey Avrupa bölgesinde çektiği soyut fotoğraflara bir seri halinde yer veriyor. İnternet sitesinde çekmiş olduğu soyut fotoğrafların çeşitli boylarda baskıları satın alınabiliyor.

Görsel: Jan Erik Waider Behance