Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Şipşak, Hem Analog

Hem Şipşak, Hem Analog

Lomo'Instant Square, kare formatında çeken %100 analog bir şipşak fotoğraf makinesi.

Analog kameranın sunduğu esnekliği şipşak kameralarla birleştirmek, bir de Instagram ile yükselen kare fotoğraf trendinden geri kalmamak mümkün mü?  Şu saatlerde sonlanmakta olan Kickstarter kampanyasında hedef fonun 5 kat üzerine çıkan Lomo’Instant Square Camera ile gayet de mümkün.

Daha önceki 7 Kickstarter kampanyasında büyük beğeni toplayan Lomography‘nin yeni kamerası olan Lomo’Instant Square Camera, tamamen analog bir şipşak kamera. Fujifilm Instax Square Film ile çalışan ilk ve tek analog makine. Hani şu zincir kitabevlerinde bol bol satılan filmlerden yani. Dolayısıyla analog kameraların genelinde olan film bulma (ve tab ettirecek yer bulma) sorunu pek yok.

Katlanabilen kompakt bir tasarımla 5 farklı renk seçeneğiyle gelen Lomo’Instant Square; sıradan şipşak kameraların aksine yaratıcılığa izin veren pek çok özellik sunuyor. Sınırsız çoklu pozlama, renk jelli flaş filtreleri, zamanlayıcı, portre lens eklentisi, uzaktan kumandalı enstantane tetikleyici gibi özellikleriyle doğru zamanda doğru “kare”yi (1:1) istediğiniz şekilde yakalamanıza izin veriyor.

Kamerada 95 mm cam lens bulunuyor. Bu da fotoğraflarda ekstra keskinlik sağlıyor. Ayrıca geliştirilmiş otomatik mod tüm fotoğrafların kusursuz şekilde pozlanmasına yardım ediyor. f/10 ve f/22 sabit aralıklarla çalışan otomatik mod; deklanşör hızını, açıklığı ve flaş çıkışını otomatik ayarlıyor. Kameranın uzaktan kumanda edilebilmesi “selfie”lerden ger kalmamanızı sağlarken zamanlayıcı ise istediğiniz poz için size zaman veriyor.

30 saniyeye kadar uzun pozlama imkanı ve sınırsız çoklu pozlama gibi özellikler farklı efektler yaratmanıza izin veriyor. Bunlar renkli flaş filtreleriyle birleştiğinde aklınızdan geçen fotoğrafı yaratabilmeniz için büyük destek oluyor.

Üstelik, Kickstarter kampanyasının başarıya ulaşması nedeniyle yeni bir özellik daha eklenmiş. Instant Mini Back ile kameranız çoklu format ustasına dönüşüyor. Instant Mini Back; Lomo’Instant Square’in arkasına takılarak kameranın hem Fujifilm Instax Square Film hem de Fujifilm Instax Mini Film ile kullanmasına izin veriyor. Yani iki farklı formatta eğlenebiliyorsunuz.

Lomo’Instant Square Lomo-severler için harika bir kamera. Şık görünümlü, eğlenceli bir fotoğraf makinesi. Kickstarter kampanyası başarıya ulaştığına göre 2018 Mart’ı gibi pek çok kişinin elinde görebiliriz.

 

 

 

 

Görsel: Kickstarter