Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevrenizdeki iStock Görselleri

Çevrenizdeki iStock Görselleri

iStock, fotoğraf yükleyen insan sayısını artırmak için en sık karşılaşılan arama sözcüklerini bir açık hava kampanyasında kullandı.

Görsel arama platformu iStock için tek hedef kitle reklamverenler ve reklam ajansları değil. Zira iStock gibi siteler barındırdıkları fotoğraflarla var olan yerler. Dolayısıyla daha çok fotoğraf ve daha çeşitli görsel sunabilmek için daha fazla fotoğrafçıya da her zaman ihtiyaç var. Üstelik iStock’ta fotoğraf yüklemek için profesyonel olmak da gerekmiyor, isteyen herkes çektiği fotoğrafları iStock üzerinden satabiliyor.

iStock için reklam ajansı TBWA/Istanbul görsel yükleyen insan sayısını artırmak amacıyla bir açık hava kampanyası hazırlamış. Kampanyada herkesin iStock fotoğrafçısı olabileceği vurgulanmış. Bunun için de site üzerinden her gün yapılan aramaların verisi incelenmiş, en çok aranan anahtar kelimeler belirlenmiş: Gökyüzü, çiçek, yol, bina, okul. Bu kelimeler şehrin dört yanındaki reklam panolarına yerleştirilerek ne kadar arandıkları bilgisi verilmiş. Tabii kelime “okul” ise pano bir okulun yanında, kelime “gökyüzü” ise pano güzel gökyüzü fotoğrafı çekilebilecek bir yerde yer almış.  Yani tam da bahsedilen fotoğrafın çekilebileceği noktalarda iStock panoları o fotoğrafa olan talebi belirtmiş.

Kampanya, gücünü etkin mecra kullanımından alıyor. Bir yandan insanları fotoğraf çekmeye ve iStock’a dahil olmaya teşvik ederken bir yandan da iStock üzerindeki görsel çeşitliliğini de anlatmayı başarıyor.

 

Künye:
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL
Reklamveren: iStock

Görsel: Kristal Elma 2017