Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Güçlü Liderlerine Ulaşmak İçin Dünyanın En Güçlü Fontu

Dünyanın En Güçlü Liderlerine Ulaşmak İçin Dünyanın En Güçlü Fontu

Hayata Destek Derneği, G7 liderleri dünya sorunlarına çözüm geliştirmeye davet etmek için politikacıların imzalarından elde edilen bir font yarattı.

Dünyanın gündemini meşgul eden önemli sorunların masaya yatırılacağı G7 Zirvesi; 8-9 Haziran tarihleri arasında Kanada’da yapılıyor. Geleceğin iş kollarından büyüme yatırımlarına, iş dünyasında cinsiyet eşitliğinden dünya çapında barışın güçlendirilmesine pek çok önemli konu bu zirvede görüşülecek. Yardım kuruluşu Hayata Destek Derneği de bu zirvede farkındalık yaratmak amacıyla sıra dışı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

TBWA\İstanbul  tarafından yaratılan “The Most Powerful Font” (En Güçlü Font) isimli projenin amacı; G7 liderlerine “problemlerin sadece görüşülmesinin yetmediği, aynı zamanda çözüm de bulunması gerektiğini” bildirmek. Bir yandan da dünyanın meseleleri görüşülürken insanlara da bir söz hakkı sağlayabilmek.

Proje bu amacını gerçekleştirmek için ilginç bir tipografik çözümle geliyor ve liderlerin imzalarından bir font yaratıyor. Bu anlamda, bizim de daha önce ele aldığımız bir başka font çalışması olan ünlü müzisyenlerin el yazılarından yaratılan font tasarımıyla benzerlik gösteriyor.

Liderlerin İmzalarıyla Yaratılan Font

Projede G7 Zirvesi’ne katılacak liderlerin imzalarından yararlanarak, imzalarındaki harflerden yepyeni bir alfabe yaratılmış. Böylece dünyanın en güçlü fontu oluşturulmuş. Kampanyanın internet sitesi üzerinden G7 liderlerine, dünyada değişmesini istediğimiz konular hakkında talepler iletilebiliyor. Üstelik bu talepler, yaratılan font ile yani dünyanın en güçlü fontuyla yazılıyor. Ortaya çıkan talepler de daha sonra kısa videolar, posterler, postlar ve Kanada’nın çeşitli bölgelerindeki açık hava reklamlarına taşınarak liderlere ulaştırılıyor.

g7_hayata destek derneği_tbwa istanbul_the most powerful font_türkiye_bigumigu_9

Kampanyanın etkisini artırabilmesi için yayılması önem taşıyor. Bu nedenle projeye destek vermek için site üzerinden talebinizi oluşturabilir, bunları sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız taleplerde G7 liderleri de otomatik olarak mention ediliyor.  Twitter ve Instagram üzerinden de takip edilebilen proje, #SignToMakeThemSign #MessageToG7Leaders #G7Charlevoix etiketleriyle destekleniyor.

g7_hayata destek derneği_tbwa istanbul_the most powerful font_türkiye_bigumigu_7

g7_hayata destek derneği_tbwa istanbul_the most powerful font_türkiye_bigumigu_6

g7_hayata destek derneği_tbwa istanbul_the most powerful font_türkiye_bigumigu_10

Künye:

Reklamveren: Hayata Destek Derneği
Reklam Ajansı:TBWA\İstanbul

Görsel: The Most Powerful Font – YouTube