Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İklim Değişikliği Gezegenimizin Bizi Uyarma Şekli

İklim Değişikliği Gezegenimizin Bizi Uyarma Şekli

Buluntu görüntülerden oluşan ve COP26 açılış töreninde de yayınlanan kısa belgesel Earth To Cop, iklim krizinin gezegenimizde ve insanlarda bıraktığı etkiye odaklanıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı (COP26) geçtiğimiz hafta İskoçya’nın Glasgow kentinde başladı. İki hafta boyunca sürecek zirvenin konusunu küresel iklim krizine karşı mücadele. Dünyanın dört bir yanından liderlerin ve diplomatların katıldığı zirvede evrendeki biricik yuvamız Dünya’nın geleceği hakkında alınan kararlar iyisiyle kötüsüyle gezegenimizi etkileyecek. Peki ama çevremizde olup bitenlerden ve küresel ölçekte gerçekleşen iklim felaketlerinden ne kadar haberdarız?

İklim değişikliği görmezden gelemeyeceğimiz bir gerçek. Aslında bu durumu gezegenimizin bir sorunu olarak tanımlamaktansa Dünya’nın bize vermiş olduğu bir uyarı sinyali ya da bir sorunu ifade etme şekli olarak düşünmemiz gerekiyor.

İklim Değişikliği Konferansı’na katılan liderlere çağrı

İklim krizinin insanlar üzerinde bıraktığı etkiye odaklanan ve kısa bir arşiv belgesel olma özelliği taşıyan Earth To Cop, insanların sorumsuzlukları karşısında öfkesini gösteren gezegenimizin aynı zamanda ne kadar huzurlu ve güzel bir yuva olduğunu da aktarıyor. Yönetmen Matt Houghton’ın buluntu görüntüleri kolajlayarak bir araya getirdiği filmde Avrupa’da yaşanan seller, Asya’daki kasırgalar, Avustralya’daki kum fırtınları gibi iklim değişikliğinin sert yansıması tasvir ediliyor. Haber arşivlerinden ve kapalı devre televizyon sistemlerinden derlenen videolar arasında geçtiğimiz Ağustos ayında ülkemizde yaşanan orman yangınlarından da kesitler yer alıyor.

Film, herkesin hemfikir olduğu son derece önemli bir konuda harekete geçirici mesajı içinde barındırıyor. Gezegenin iki farklı yüzünü/durumunu aktararak sorunun küresel ve acil olduğunun altını çiziyor.

Harder Than You Think tarafından Bloomberg L.P. iş birliğiyle bağımsız olarak yaratılan Earth To COP filminin yönetmen koltuğunda Matt Houghton oturuyor.

Film, İklim Değişikliği Konferansı’nın açılış seremonisinde 120 ülkenin liderlerinin yanı sıra canlı yayınlan açılış töreniyle birlikte açılışı takip eden herkes ile paylaşıldı ve tüm büyük platformlarda çevrim içi yayınlandı. Filmin daha geniş bir kitleye ulaşması amacıyla TikTok gibi sosyal medya platformlarında ve çeşitli dijital yayın servislerinde de gösterime sunulacak.

Künye

Yaratıcı Ajans: Harder Than You Think
Eş Kurucular: Greg Nugent, Godric Smith
Dijital Ajans: Analogfolk
Ajans : Lucy Wertheim
Yapımcı: Barnaby Spurrier
Yönetmen: Matt Houghton
İdari Yapımcı: Charlotte Todman
Yönetmen: Steven Price
Ses: String and Tins

Görsel: Vimeo