Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Efsanelerinin El Yazıları Font Oldu

Müzik Efsanelerinin El Yazıları Font Oldu

John Lennon, Kurt Cobain ve David Bowie gibi efsanelerin ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz el yazılarıyla kendinizi müziğin efsanelerine biraz daha yakın hissedebileceksiniz.

Lise çağlarında mutlaka çevrenizde enstrüman çalan vardır. Mutlaka okuldan 3-4 arkadaşınız bir araya gelip müzik grubu kurmuştur. Yaşadığınız şehrin muhtelif mekanlarında çalmışlardır da. Birçok yabancı şarkıyı çalışmışlardır hatta kesin repertuvarlarında bir Nirvana vardır, belki bir David Bowie eğer biraz hippilik seviyorlarsa da Beatles mutlaka. Bu efsaneleri çalmayan bir genç düşünemiyorum ben. Lisedeyken net bunları çalan arkadaşlarım olmuştu.

Şimdi bu efsaneleri sevenlere vereceğimiz bir haberimiz var. Evet, belki bu efsanelerin şarkılarını dinlediniz, kendinizi onlara yakın hissettiniz. Ya da onların şarkılarını çalıp bir gün onlar gibi şarkılar besteleyip birer efsane olmayı hayal ettiniz. Ve şimdi beyaz yakasınız çünkü hayaller değişir. Ama üzülmeyin sakın, hepimiz çocukluk hayallerimizi gerçek kılsaydık dünyada hane başına iki astronot düşerdi. Keza gençlik hayallerinde de aynı şekilde sanatı takip edenden çok sanatçı olurdu ama belki de o dünyada sanatı beğeneceğimiz YouTube ve Instagram olmazdı herkes sanatçı diye. O yüzden işlerinize üzülmeyin ve efsanelere kendinizi yakın hissetmek için Fransız grafik tasarımcı ekibin ücretsiz olarak yayınladığı yeni font ailelerini indirin.

Onlar gibi Yazarsan Onlar Gibi Hisseder Misin?

Fransız grafik tasarımcılar Julien Sens ve Nicolas Damiens, müzik efsaneleri David Bowie, John Lennon, Kurt Cobain, Leonard Cohen ve Serge Gainsbourg’un el yazısını serbest kullanımlı yazı karakterlerine dönüştürdüler. Ve bu sanatçıların onların şahsına münhasır yazılarını birer font ailesi yaptılar. New York’ta üreten tasarımcılar bir ay boyunca bu projeyle uzun vakitler ayırarak uğraştılar. Müzisyenler tarafından çizilen “orijinal el yazısı harfleri ve notları” kullanarak geliştirdikleri beş yazı tipini oluşturdular. Adına “Songwriter Fonts” dedikleri bu font serisini bir sitede yayınladılar.

Songwriter Fonts olarak adlandırılan yazı karakterlerinin yaratmada ekibin amacı genç şarkı yazarlarına ilham vermekmiş. Ekibe göre eğer favori müzisyeninizin el yazısıyla yazmayı deneyimlerseniz belki de harfler, sayılar ve semboller dahi ilham verebilir size. Sonuçta herkesin Yoko’su, Courtney’si yok ilham alacak, yeni nesilde fontlar da ilham verebilir. Bir noktada da enteresan bir yaklaşıma sahip aslında. Yani Kurt Cobain’in gitarıyla çalmak ilham ve heyecan vericiyse neden onun yazısıyla yazmak olmasın. Ya da Leonard Cohen gibi bir Famous Blu Raincoat da yazabilirsiniz pek tabii. İlhamın nerede karşımıza çıkacağı belli olmaz.

Görsel: Songwriter Fonts
Manşet görseli düzenlenmiştir.