Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Denizinde Yok Olan Deniz Canlıları

Plastik Denizinde Yok Olan Deniz Canlıları

Sea Shepherd'ın "Plastic Ocean" kampanyası, plastik atık ve çöplerin deniz canlılarına verdiği zararı şiirsel bir görsellikle güçlü bir şekilde anlatıyor.

Sea Shepherd, deniz ve okyanus kirliliğiyle mücadele eden uluslararası bir kuruluş. Daha önce çocuklara denize neden çöp atılmaması gerektiğini anlatmak için hazırladıkları Pollutoys isimli peluş oyuncaklarla gündeme gelmişti. Şimdiyse deniz canlıların plastik atıklardan nasıl etkilendiğini yansıtan, çarpıcı bir görsellikle bezeli bir film sunuyor.

Deniz ve okyanuslarımızda plastikten çöp dağları, ülke büyüklüğünde yığınlar var. Bunların miktarı her geçen yıl artıyor üstelik. Her yıl 1 milyonun üzerinde deniz canlısı, plastik atık sorunu nedeniyle ölüyor, yok oluyor. İnsanlarınsa durumun vehametinin farkında olmaması tehlikenin sürmesine neden oluyor. Sea Shepherd’ın FF New York iş birliğiyle hazırladığı film, bu farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Rüya Gibi Görsellerle Anlatılan Plastik Tehlikesi

“Plastic Ocean” (Plastik okyanus) isimli proje, özellikle sosyal medya üzerinden genç insanlara ulaşmayı amaçlıyor. 3 ilan ve bir videodan oluşan kampanya; nefis bir görsel oyun yaratarak deniz hayvanlarının plastik bir deniz içerisinde yüzmelerini, hatta çırpınmalarını betimliyor. Yunuslar, su kaplumbağaları, köpek balıkları, vatozlar filmin başında bir huşu içerisinde plastiğin alacaları arasında yüzer gibi görünüyor. Ancak, bir süre sonra öyle bir huşu olmadığını, hayvanların aslında plastik atık içerisinde takılıp kaldıklarını, yüzemediklerini, hatta öldüklerini görüyoruz.

Şiirsel bir müzik eşliğinde ona paralel bir görsellikle ilerleyen film, ilk bakışta huzur dolu bir rüyayı andırsa da o yumuşak yapıya tezat sert gerçekliğiyle sonunda güçlü bir etki bırakıyor. Film; plastiğin yarattığı tahribata ilişkin istatistikleri verdikten sonra insanlara denizleri kirletmek yerine, geri dönüşümü ve yeniden kullanmayı öneriyor.

Sea Shepherd küresel yöneticisi Alex Cornelissen, plastiğin okyanustaki vahşi yaşamı ele geçirip sildiğini anlatıyor. Bu ölümcül maddenin sorumlusunun insanlar olduğunu söyleyen Cornelissen, bu gidişi önlemediğimiz takdirde okyanusların yaşamdan çok plastik içereceğini belirtiyor. Bozduğumuzu onarma zamanın geldiğini söylerken tek kullanımlık plastiğe artık dur dememiz gerektiğini aktarıyor.

plastik atık_sea shepherd_ff new york_plastic ocean_abd_bigumigu_ plastik atık_sea shepherd_ff new york_plastic ocean_abd_bigumigu_ plastik atık_sea shepherd_ff new york_plastic ocean_abd_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Sea Shepherd
Reklam Ajansı: FF New York
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Fred & Farid
Yaratıcı Yönetmen: Laurent Leccia
Eş Yaratıcı Yönetmen: Michael Hess
İş Sorumlusu: Amanda Hellman
Marka Süpervizörü: Heather Stimmler, Amanda Hellman
Yönetici Yapımcı: Amanda Van Caneghem
İş İlişkileri Yönetmeni: Lisa Rosario
Canlandırma: Alkemy X
Yönetmen: Geoff Bailey
Yapımcı Jason Sonner
CG Süpervizörü: Dave Zeevalk
3B Sorumlusu: Brendan Fitzgerald
Görsel Efekt: Brendan Fitzgerald
3B Sanatçısı: Dave Zeevalk, Adam Stockholm, Pete Hamilton
Compositor: Matthew Robinson, Alejandro Monzon
Görsel Efekt Kurgu: Lucas Andrei
Müzik: Tuesday Collective
Müzik Yapım: Vida Ventura, Hallie Bonnar
Vokaller: Scarlet Lastrapes
Yaratıcı Yönetmen / Beste: Theo

 Görsel: YouTube – FF New York