Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın İlk Bebek Maratonuna Hazır Mısınız?

Dünyanın İlk Bebek Maratonuna Hazır Mısınız?

Huggies, hareketli bebekler için en doğru seçim olduğunu anlatmak amacıyla bebeklerin hareketini kilometreye çeviren bir cihaz aracılığıyla eğlenceli bir bebek maratonu yarattı.

Araştırmalara göre, bebişler hareketlendikten sonra gün içerisinde emekleyerek ya da yalpalayarak 1-7 km arası bir mesafe gidiyorlarmış. Bebeklerin ne kadar çok hareket ettiğini gösteren inanılmaz bir istatistik. Huggies Güney Afrika da bu istatistiği almış ve bir bebek maratonuna çevirerek saçma ama bir o kadar da eğlenceli bir kampanyaya çevirmiş

Dünyanın ilk bebek maratonu iddiasıyla Huggies, bebeklerin ne kadar hareket ettiğini anlamak için yola çıkmış. Bunun için de birbirinden tatlı 4 bebek seçilmiş. Doğal olarak, bu bebeklerin gerçek bir maratonda olduğu üzere sokaklarda koşturmaları beklenmiyor ama ev içerisinde bir maraton mesafesi gidip gidemeyeceklerine bakılıyor. Yani bebişlerin bir haftalık bir süre içerisinde 21 km mesafe kat etmeleri gerekiyor. Üstelik de parkur, dünyanın en zorlu parkuru. Her tarafı oyuncak ve dağınıklık dolu bir yolda koştuğunuzu düşünsenize!

Huggies, bebeklerin günlük rutinini bozmadan maratonda emekleyerek, sürünerek ya da küçük adımlarla gittikleri mesafeyi ölçmek için bezlerine bir cihaz koymuş. Brand Foundry ile yapılan 8 aylık bir çalışma sonucunda geliştirilen bu cihaz, miniklerin hareketini izleyip kilometreye çeviriyor ve elde ettiği veriyi Bluetooth üzerinden ebeveynlerin akıllı talefonlarına yolluyor.  Cihaz bebekleri rahatsız etmiyor ve sağlıkları için sakınca yaratmıyor. “Ama ya radyasyon?” diyecekler olacaktır, nitekim YouTube yorumlarında olmuş da. Huggies cihazın tehlike yaratmadığına dair güvence vermiş ama yine de bilinmez tabii.

Maratona katılan bebekler, birbirinden sevimli: 8 aylık “Thunder Pants” Ramon Thobejane, 9 aylık “Racin’ ” Grayson Llewellyn, 11 aylık “Hurricane” Thando Sithole ve 7 aylık “Danger Boy” Danté Gurumurthi. Lakaplardan anlaşıldığı üzere minik maratoncuların hepsi birbirinden iddialı.

Maratonla ve katılan bebeklerle ilgili detaylar kampanya için açılan internet sitesinde yer alıyor. Bebeklerin profilleri, sevdikleri şeyler, hatta maratona nasıl hazırlandıkları sitede görülebiliyor.  Ayrıca siteye kaydolanlar için de ücretsiz ürün ve sürpriz hediye kazanma şansı da sunulmuş.

Ogilvy Johannesburg tarafından yaratılan ve 18 Eylül’de başlayan kampanya kapsamında bebeklerin maceraları, spor sunucularınınkini hatırlatan esprili ve dramatik bir üslupla bölüm bölüm yayınlanmış. Videolar ve sunucunun anlatımı çok komik; ebeveynlerle, aile yaşamıyla tatlı tatlı dalga geçiyor. Örneğin, evin içinde pembe tütüsüyle yürüyen Thando’ya sunucunun “Bu yarış için doğru kıyafet olmayabilir” gibi takılmaları ya da “motivasyon konuşması için kenara çekilen” Ramon’un babasının konuşmasının hanimiş hanimiş’ten ibaret olması çok şirin. 4 webisode olarak yayınlanan maratonda finale ulaşılmış bile. Finalde tüm bebeklerin istatistikleri verilmiş.

Kampanya, eğlenceli bir içerik yaratırken markaya da güzel bağlıyor zira Huggies’in hareketli bebekler için en ideal çözüm olduğunu anlatmış oluyor. Ayrıca bebeklerin tercih ettiği bezleri de göstererek bol bol ürün tanıtıyor. Bebekler dünyanın en sevimli şeylerinden olmasına rağmen bebek bezi reklamlarının sıkıcılıkta başı çektiği düşünülürse, bebek bezi reklamı alanında taze, denenmemiş ve neşeli bir soluk Huggies’in bu içerik kampanyası.

 

 

 

 

 

Künye:
Reklam Ajansı: Ogilvy & Mather, Johannesburg
Reklamveren: Huggies
Yaratıcı Yönetmen: Catherine Wanliss, Mariana O’Kelly, Pete Case, Greg King
Sanat Yönetmeni: Suzanne Jenner, Amori Gerber
Reklam Yazarı: Steph van Niekerk, Catherine Wanliss
Yönetmen: Matthys Boshoff

 

Görsel: Huggies Baby Marathon