Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Allen Anahtarından Dev Şahin

Allen Anahtarından Dev Şahin

IKEA, Sheffield'daki yeni mağazasının açılışı için heykeltraş Jason Heppenstall ile çalışarak 17 bin allen anahtarıyla dev bir şahin heykeli yarattı.

IKEA, İngiltere’nin “Çelik şehir” olarak bilinen Sheffield şehrindeki yeni mağaza açılışını IKEA denince akla ilk gelen şeyle yaptı: Allen anahtarı. Daha doğrusu 17 bin adet allen anahtarı. Bu anahtarları son derece yaratıcı ve sanatsal bir yerleştirmeyle sergileyen IKEA, açılışı duyururken şehre de lakabına uygun yeni bir simge kazandırdı.

Reklam ajansı Mother Londra’nın gerçekleştirdiği yerleştirme için atık metallerle hayvan heykelleri yapan yerel bir sanatçı olan Jason Heppenstall ile çalışıldı. Sanatçı; şehrin ünlü kuşu şahini, 17 binin üzerinde IKEA allen anahtarı kullanarak hazırladığı dev bir heykele taşıdı. Ortaya çıkan eserin adı ise: Allen the Peregrine, ya da Türkçe ismiyle Şahin Allen.

#Peregrine #sculpture #ikea #mother #allenkeys #recycled #sheffield #heppoart #falcon #natureisbeautiful

A post shared by Jason Heppenstall (@heppoart) on

28 Eylül’deki mağaza açılışına kadar 3 hafta boyunca şehrin ana istasyonunun yakınlarındaki Sheaf Meydanı’nda sergilenen şahin, IKEA’nın açılış için Sheffield’da gerçekleştirdiği “Wonderful Everyday Tour” kapsamındaki etkinliklerden sadece biriydi. Heykelin yanı sıra açılışı kutlamak için şehrin farklı yerlerinde farklı sürprizler de vardı. Park banklarındaki IKEA minderleri, IKEA kılıflarla süslenmiş otobüs koltukları, yeşil alanlarda tipografik olarak  düzenlenmiş saksılar, mangal partileri gibi pek çok eğlenceli etkinlik ve ortam reklamı Sheffield sakinlerine IKEA coşkusu yaşattı.

Künye:
Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: Mother, London
Yaratıcı Yönetmen: Ana Balarin, Hermeti Balarin
Yaratıcı Ekip: Anthony Montagne, Oli Rimoldi
Heykeltraş / Sanatçı: Jason Heppenstall
Proje Yapımcısı: Emma Hodson
Etkinlik Yapımcısı: Matt Myatt, Francesca Sharpes
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Matthew Taylor

Görsel: Anthony Montagne