Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimin Bu Allen Anahtarı?

Kimin Bu Allen Anahtarı?

IKEA, İspanya için çekilen reklam filminde evinde bir allen anahtarı bulan zengin bir kadın üzerinden eğlenceli bir parodi yaratıyor.

Bugünlerde “Where Life Happens” stratejisi çerçevesinde yaşamın içinden, samimi reklamlarla aile hayatını işleyen IKEA; İspanya için çekilen filmde bu tarzın dışına çıkarak mizahı odağa koyuyor. IKEA denince akla gelen ilk şeylerden olan allen anahtarını baş role yerleştiren film, markanın kendisiyle de gösteriş merakıyla da inceden inceye dalga geçen, eğlenceli bir çalışma.

McCann İspanya tarafından hazırlanan film, zenginliği her halinden belli bir kadınla açılıyor. Altın varaklı gösterişli mobilyalarla süslü evinde hizmetkarların servis yaptığı bir sofrada arkadaşlarını ağırlayan kadın ve misafirleri bir allen anahtarı bulunca böyle bir objenin o evde var olabilmesi karşısında şok geçiriyor tabii. Kadın, sanki evinde fare bulmuşçasına bir öfke içerisinde bu akıl almaz olayın sorumlusunu ve o allen anahtarının sahibini aramaya başlıyor.

Suçlu Kim?

Bu tarz gerilimli, biraz da eğlenceli kovalama anlarının en tanıdık müziği olan Edvard Grieg’in “In the Hall of the Mountain King” eserinin eşlik ettiği film; müziğin temposuyla beraber hummalı bir “Suçlu kim?” arayışına dönüyor. Evde çalışanlar, bahçıvanlar, evin kızı… Kadın hepsine tekere teker gidip “Bu senin mi?” diye soruyor ama onu arkasından vuran kişiyi bir türlü bulamıyor, baygınlıklar, fenalıklar geçiriyor. Sonunda kocası eve girince gelen itirafla eve IKEA sokanın kadının eşi olduğu anlaşılıyor. Film, o gösterişli evdeki IKEA mobilyaları gösterip IKEA’nın her eve uyum sağlayacağını söyleyerek sonlanıyor.

Agustin Alberdi tarafından yönetilen filmin etkisini artıran en önemli etken müzik ve tabii baş rol oyuncusunun iğrenen mimikleri. Kadın, elindeki allen anahtarından gerçekten tiksiniyor gibi. Bu da filmin parodisini güçlendiriyor. Yönetmen, büyük sinematik öğeler kullanarak olayın saçmalığının altını iyice çizmek istediğini ve böyle gülünç bir konuda Hitchcock-vari bir gerilim yaratmayı amaçladığını belirtiyor.

Künye:
Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: McCann İspanya / MRM McCann İspanya
Dijital Yaratıcı Ekip: Maria José Clemente, Begoña Díaz
Yaratıcı Ekip: Juan Manuel Corbalan, David Valgañon, Mónica Moro, Raquel Martínez
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Alejandra Sierra, Elizabeth Localio, Maria Scola, Sonsoles San José
Müşteri İlişkileri: 
Javier Pascual, Elena Rodríguez, Carmen Casado De Amezúa
Yapım Şirketi: Landia
Yönetmen: Agustin Alberti
Ses Tasarım: La Panadería
Müzik: In The Hall Of The Mountain King – Edvard Grieg
Post Prodüksiyon: 
Free Your Mind

Görsel: YouTube