Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baktığımız Her Yer Bilim Kurgu

Baktığımız Her Yer Bilim Kurgu

Bilim-kurgu kanalı SYSF'nin Fransa'daki kampanyası; kendimizi bir bilim-kurgu filmi içerisinde hissetmeyi anlatıyor.

Korku ve bilim-kurgu, üretken malzemeler. Bu türde yaratılan filmler, diziler ve kitapların seveni çok. Üstelik bu malzemenin iletişim çalışmaları da başlı başına incelemeye değer kalitede oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Mars’ın yaptığı tek lokmalık korku kısalarını hatırlarsınız belki. Şimdi de dünyanın bir numaralı bilim kurgu kanalı SYFY‘nin Fransa için hazırladığı eğlenceli kampanyayla karşınızdayız.

BETC Paris tarafından hazırlanan kampanya, 3 kısa filmden oluşuyor. Baktığın her yerde bilim-kurgu görmek üzerine kurgulanan filmler “Hepimiz bilim-kurgu hayranıyız.” sloganıyla bitiyor. Filmler, türü sevenlere tanıdık gelecek bir hissi anlatıyor aslında. Günlük hayat içerisindeki sıradan anlarda hani kendimizi bir film içerisinde hissederiz ya bazen. İşte bu his çerçevesinde, bilim-kurgu türünü anlatmak üzere şekillendirilmiş bir kampanya bu.

BETC Paris yaratıcı yönetmeni Stéphane Xiberras da bu hissi şöyle açıklıyor:” Benim gibi bilim-kurgu sevenler, bilim-kurgunun hayatımızdaki günlük bir gerçeklik olduğunu hayal ederiz. Bazen dünyaya bakıp kötü bir bilim-kurgu filminde olduğumuzu düşünürüz ve haberleri seyredeceğimize bir bilim-kurgu film seyretmenin daha iyi olduğuna karar veririz.”

Bir Bilim-Kurgu Ortamında Geçiyormuş Gibi Yapan Filmler

Filmlerden ilki “Kırmızı Gezegen” adını taşıyor ve Mars’ta geçiyor, daha doğrusu biz öyle algılıyoruz. Diğeri, gece vakti pencereden giren mavi ışıklarla uzaylıları çağrıştırıyor. Üçüncü filmse, yağmurlu bir gece bir mezarlıkta geçiyor. Ve tabii ki, mezardan fırlayan bir el bekliyoruz. Filmler, ilk başladığında doğrudan bilim – kurgu ya da korku etkisi yaparken işin aslının öyle olmadığı sonunda ortaya çıkıyor tabii.

Standard (Iconaclast) tarafından yapımı gerçekleştirilen 30 saniyelik bu sürprizli ve eğlenceli filmler; 20 Fransız kanalında gösterime girecek.

Künye:
Reklamveren: SYFY
Reklam Ajansı: BETC Paris
Müşteri: Fabien Saillant, Angelique Vaquié, Suzy Couchot
Ajans Yönetimi: Mathieu Laugier, Justine Avenel, Elodie Colin
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stephane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: Olivier Apers
Reklam Yazarı. Remi Campet
Sanat Yönetmeni: Rayhaan Khodabux
Strateji Başkanı: Guillaume Martin
TV Yapımcısı: David Brakha
Yapım Şirketi: Standard Films
Yönetmen: Jason Yan Francis
Ses Yapım: Kouz

Görsel: YouTube