Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıyı ve Lazer Kazımayı Yapay Zekayla Birleştiren Robot Kol

3B Baskıyı ve Lazer Kazımayı Yapay Zekayla Birleştiren Robot Kol

Robotik kol HUENIT, yaratıcı projelerden günlük işlere pek çok alanda görevini hızla yerine getirerek kullanıcıya yardım eli uzatıyor.

Teknoloji şirketi HUENIT, geçtiğimiz ay yapay zeka görüşüne sahip modüler bir robotik kol için Kickstarter ​​kampanyası başlattı. Kampanya ilk 24 saat içinde hedefini aşarak %229 fonlandı ve büyük bir başarıya ulaştı. Şirketin kendi adını taşıyan bu robot, işte veya evde çeşitli görevleri tamamlamak için tasarlanmış çok işlevli bir araç.

HUENIT

HUENIT ister kameramanın ister 3B yazıcın istersen de çizim aracın olsun

‘Video çekmekten işiniz için prototipler veya lazer kazıma ürünler oluşturmaya… Bir yardım eline ihtiyacınız varsa, HUENIT yanınızda. Bu yeni modüler robotik kol, tüm mühendislik ürünlerinizi ve yaratıcı fikirlerinizi kolaylıkla ve hızla gerçeğe dönüştürmek için yapay zeka, 3B baskı, lazer kazıma ve robotik kullanmanıza olanak tanıyor.” ” diyor HUENIT CEO’su Sangmin Lee.

Ürün, 750 gr’a kadar ağırlık kaldırabilen, 390 mm’ye ulaşabilen ve 500 mm/sn’ye varan hızlarda hareket edebilen robotik bir kol. Kolun ucuna çeşitli aletler eklenebiliyor. Yapay zekalı kamera modülü; yüz tanıma, görüntü sınıflandırma, nesne algılama, çizgi izleme, renk tanıma, insan segmentasyonu ve daha fazlasını yapabiliyor. Diğer eklenebilir modüller arasında kazıma ve kesme için yüksek güçlü bir lazer, otomatik tesviye işlevine sahip bir 3B yazıcı modülü ve bir kalemlik modülü bulunuyor. HUENIT ayrıca ekstra bir bağlantı olmadan kullanılabilen dahili bir vakum pompasına sahip.

HUENIT

Kullanıcı, özelleştirilebilir yaratım aracıyla (customizable creator tool) farklı görevler için kendi modüllerini tasarlayabiliyorlar. Ek ürün özellikleri arasında otomatik alet değiştirme, kullanımı kolay yazılım, dokunmatik ekran, wifi ve bluetooth bağlantısı da bulunuyor.

Robotik kol projeleri ilginizi çekiyorsa, buradaki haberlere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Kickstarter