Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taşınabilir Lazer Kazıma ve Kesim Makinesi

Taşınabilir Lazer Kazıma ve Kesim Makinesi

LaserPecker 2; tasarımcılara, sanatçılara ve hobicilere dilediği yerde çalışma imkanı sunan taşınabilir ve karşılanabilir bir lazer kazıma ve kesim makinesi.

Pandemi nedeniyle mümkün olduğunca işlerimizi evden sürdürdüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Bu durum sanatçıları ve tasarımcıları da derinden etkiliyor. Önceden pek çok insanın ortak atölyelerde ortak malzemelerle gerçekleştirebildiği sanat pratikleri (seramik, baskı gibi) pandemi nedeniyle sekteye uğruyor. Evde baskı resim çalışmalarını sürdürebilmek için tasarlanan masaüstü pres F-Press’e bu duruma çözüm öneren projelerden biri olarak 2 gün önce yer vermiştik. Süper hızlı ve taşınabilir lazer kazıma ve kesim makinesı LaserPecker 2 de aynı şekilde kullanıcının evinde ya da dilediği başka yerlerde işlerini sürdürüebileceği bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

LaserPecker 2, Kickstarter’da 2 dakika içinde hedeflediği desteği topladı.

Piyasadaki neredeyse tüm lazer kazıma makineleri kolay taşınamayacak kadar büyük pahalı. LaserPecker’ın ilk modeli bu anlamda hem portatif hem de karşılanabilir maliyetli bir ürün olarak sunulmuş. LaserPecker 2 ise bu özelliklere; kişisel kendin yap, çoklu üretim, ticari özelleştirme, ürün markalama ve çok daha fazlası için kullanılabilen çok yönlü işlevler ekliyor. Sanat, iş ve hobi amaçlı kullanım için sunulan makine, Kickstarter’da yalnızca 2 dakika içinde hedeflediği fona ulaşmış.

Baskı makinesinin devasa bir makineden bilgisayarınızın yanında duran mürekkep püskürtmeli bir yazıcıya dönüşmesi gibi, lazer kazıma da LaserPecker 2 sayesinde daha küçük, daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale geliyor. Cihaz çok sayıda malzemeyi kazıyabilen; ahşap, mantar ve kağıt tabakaları kesebilen güçlü, taşınabilir bir lazer kazıma makinesi olarak tanımlanıyor. Son derece hızlı olduğu beklirtilen 5W yarı iletken lazer, seçtiğiniz görüntüyü ürünlere doğru şekilde yerleştirmenizi sağlayan gerçek zamanlı bir önizleyici ve kullanmanıza olanak tanıyan çeşitli eklentilerle kazımayı hızlı ve kolay hale getiriyor. Bu cihazla kıvrımlı yüzeyler üzerinde de çalışılabiliyor.

Şık, kompakt, tak- çalıştır cihaz, saniyeler içinde kurulabiliyor. Akıllı telefon üzerinden yalnızca birkaç tıkla görüntüleri aktarmak ve kazımayı başlatmak mümkün. Yaklaşık olarak bir ütü büyüklüğünde olan LaserPecker 2İ katlanabilir bir tasarıma, tamamen metal bir gövdeye ve kullanımı gülünç derecede kolaylaştıran kendi kendini hizalayan otomatik kalibrasyon özelliklerine sahip.

LaserPecker 2 ile yiyecekler üzerinde de çalışılabiliyor

Seçtiğiniz görseli ürününüzde gerçek zamanlı olarak önizleyebilmenize, başka görüntüleri ve vektörleri bunun içine taşımanıza imkan tanıyan bir mobil uygulamayla çalışıyor. Farklı dosya formatlarını kullanabiliyor, dilerseniz kendi taslağınızı çizebiliyorsunuz. Dosyaları sürükleyip bırakarak resminizi doğrudan uygulamanın içinde kaydırabilir veya yeniden konumlandırabiliyorsunuz. Karar verdiğinizde, sadece Başlat düğmesine basmanızın ardından LaserPecker 2, lazeri otomatik olarak kalibre edip odaklayarak çok hızlı bir şekilde kazıma işlemini gerçekleştiriyor.

20.000 mAh özel güç bankası, gravür makinesine 200 dakikaya kadar çalışma süresi sağlayarak onu elektrik kesintilerinde bile kullanmanıza veya fişini çekip elektriğe erişim olmayan bir yerde kullanmanıza olanak tanıyor.

LaserPecker 2 ile kağıt, ahşap ve mantardan metal, cam ve akriliğe, hatta yiyeceklere, meyvelere kadar çok çeşitli malzemeler üzerinde çalışılabiliyor. Örneğin ekmek yapıp satıyorsanız, ekmeklere kendi markanızın logosunu basabiliyorsunuz.

Cihaz iOS ve Android cihazlarla uyumlu. Hatta Windows dahil dizüstü bilgisayarlara da bağlanabiliyor. Şu anda Kickstarter üzerinden 599 dolara ön sipariş vermek mümkün.

Görsel: Kickstarter