Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cam Katmanlardan Oluşan Işıklı ve Sesli Yerleştirme: Pulse

Cam Katmanlardan Oluşan Işıklı ve Sesli Yerleştirme: Pulse

Claudia Bueno "Pulse" adlı yerleştirmesinde, yıllar içinde kendi geliştirdiği cam panel üzerine çizim tekniğiyle büyüleyici bir doğa tasviri yaratmış.

Claudia Bueno’un Meow Wolf’ta (Las Vegas) sergilenen Pulse adlı akvaryum benzeri yerleştirmesi izleyiciye doğal yaşamın yavaş salınımlı hareketlerini deneyimlebileceği bir alan sunuyor. Yerleştirme, üzerine beyaz çizimler yapılmış ve titizlikle dizilmiş ve 60 adet cam panelden oluşuyor. Bu paneller aydınlatıldıklarında, üzerlerindeki spiraller, mercanlar ve bitkiler nabız benzeri bir hareket kazanıyor.

Pulse, ekip çalışmasıyla 8 ayda tamamlandı

Venezuela doğumlu sanatçı Claudia Bueno, bu yerleştirmede uyguladığı özgün tekniği son altı yılda geliştirmiş. Doğayı tasvir eden bu proje, fikir olarak Yellowstone Milli Parkı’na yaptığı bir ziyaret sırasında doğmuş.

Kadınlardan oluşan bir ekip, sekiz ay boyunca Bueno’nun Idaho’daki stüdyosunda cam panelleri özenle boyamış. Çalışmanın tekrarlayan / meditatif kalitesi, saatlerce ince çizgiler çizdikleri ve birbirlerini destekledikleri çok özel bir şifa alanı sağlamış. Projenin ölçeği ne olursa olsun, tüm desenlere tek bir noktayla başlamışlar ve genişleyip karmaşıklaşan motifler üretmişler.

Sanatçının çalışmalarını Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Claudia Bueno