Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’un Robot Uşakları

Samsung’un Robot Uşakları

Samsung tarafından CES 2021’de tanıtılan Bot Handy, Bot Care ve JetBot 90 AI kullanıcısının hayatını kolaylaştıracak özellikler barındırıyor.

Samsung, CES 2021’de gerçekleştirdiği dijital etkinlikte evi toplamaya yardımcı olacak, diğer ev işlerini halledecek ve kişisel asistan görevi üstlenebilecek üç farklı robot tanıttı. Geçtiğimiz yıl CES’te yapay zeka destekli sanal klavye SelfieType, dış iskelet GEMS ve gelecekten çıkmış gibi duran yapay zekalı sanal asistanlarını tanıtan Samsung bu yıl da yapabildikleriyle Jetgiller’in robot hizmetçisini anımsatacak robotuyla geliyor.

Bot Handy evlerin daimi hizmetçisi olacak

Bot Handy isimli robot tasarımının yanı sıra yapabildikleriyle de tam bir ev hizmetçisi. Pençe görünümlü elleriyle tüm objeleri rahatlıkla kavrayabiliyor. Tanıtım yer aldığı videoda Bot Handy’nin farklı büyüklükte ve şekilde cisimleri sağlam bir şekilde tuttuğunu görüyoruz. Robotun üzerinde yer alan kamera farklı nesneleri algılamasını sağlarken bu nesnelere ne kadar kuvvet uygulayacağını da yapay zekası sayesinde anlayabiliyor.

Ayrıca yapısı ve uzun kolları sayesinde yüksekteki nesnelere de yetişmesi oldukça kolay görünüyor. Bu fütüristik robotun üstünde yer alan gözler ise Jetgiller’in robotunda olduğu gibi daha gerçekçi durmasına imkan tanıyor. Samsung Research Başkanı Sebastian Seung; mutfakta, salonda kısacası ihtiyaç olan her yerde Bot Handy’nin iyi bir asistan olacağını vurguluyor.

samsung

Yardımcı asistan Bot Care

Pixar’ın Wall-E karakterine benzeyen Bot Care’in çöp kutusu benzeri beyaz gövdesi ve uzayabilen ince bir boynu bulunuyor. Kişisel asistan olarak görev alabilecek robot, yapay zekası sayesinde zamanla kullanıcısının davranışlarına alışıyor ve bunlara uygun şekilde hareket ediyor. Samsung, Bot Care’in kullanıcısını nasıl daha iyi tanıyacağıyla ilgili detaylara yer vermedi Bunun yerine robotun yapabildiği bazı işlemleri gösterdi.

Geçen yıl piyasaya çıkan aynı isimli robotun bir üst versiyonu olarak sunulan Bot Care, önceki modelde olduğu gibi sağlık sorunları olduğu anda acil servisi arayabilecek ve yakınlara haber verebilecek. Bununla birlikte kullanıcının günlük planındaki işlemlerde ona yardımcı olacak. Örneğin yaklaşan bir toplantıyı hatırlatacak ve açılır ekranı sayesinde video görüşme yapmaya imkan sunacak.

En ufak nesneleri bile tarayıp algılayan JetBot 90 AI

Son olarak özellikle evcil hayvan sahiplerinin imdadına koşacak bir ürün tanıtıldı. Yapay zeka destekli JetBot 90 AI isimli temizlik robotu evde gezinme için nesne tanıma teknolojisini kullanıyor. Büyük mobilyalardan küçük kablolara kadar her noktayı tarıyor. JetBot 90 AI, LiDAR kullanıyor. Aynı zamanda üzerindeki kamera ile dikkat etmesi gereken en ufak nesneleri bile (5 nm’ye kadar) ayırt edebiliyor.

samsung

Nesneleri analiz etmesi sayesinde temizlik için ne yapması gerektiği ayarlanabiliyor. Örneğin analiz edilen parça bir evcil hayvan mamasıysa onu süpürüyor. Eğer profile uyan bir hayvan dışkısıysa orayı temizlemiyor ve daha büyük bir temizlik problemi olmasını engelliyor.

JetBot 90 AI, 2021’in ikinci yarısında ABD’de satışa sunulacak. Bot Handy ve Bot Care ise şu anda geliştirme aşamasında olduğu için fiyat ve kullanılabilirlik ile ilgili ayrıntılar henüz kesinleşmedi.

Görsel: Samsung