Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Akıllı Evlerin Akıllı Asistan Robotu: Ballie

Samsung’dan Akıllı Evlerin Akıllı Asistan Robotu: Ballie

Samsung CEO'su Hyun-Suk Kim CES 2020'de gerçekleştirdikleri sunumda Ballie isimli tenis topuna benzer akıllı asistan robotu tanıttı.

Akıllı ev sistemleri nesnelerin interneti (IoT) ile evlerin ortamını ve kullanımını değiştirmeye devam ederken bu sistemleri de tek bir noktadan kontrol etme gereksinimi de artıyor. Mutfakta yer alan akıllı beyaz eşyalar, robot süpürgeler, akıllı ekranlar, perdeler ve ışıklar. Samsung, evlerin her alanı giderek akıllı sistemler tarafından kontrol edilirken bu sistemler ile çalışabilecek mini bir asistan robotun tanıtımını gerçekleştirdi.

Ballie evdeki akıllı cihazları çalıştırabiliyor

CES 2020’deki sunumda Samsung CEO’su Hyun-Suk Kim evin her alanında kullancısına yardımcı olmak amacı ile tasarlanmış Ballie isimli top şeklindeki küçük akıllı robotu tanıttı. Evdeki akıllı cihazlar ile çalışabilen Ballie yerleşik bir kamerası, mikrofonu ve hoparlörü sayesinde evin her alanında aktif olarak gereksinimlere tepki verebiliyor. Kullanıcısını sürekli takip edebilen küçük top şekil itibari ile Star Wars’un BB-8 droid robotuna benziyor. Hyun-Suk Kim yanında getirdiği asistan robotun kişiyi nasıl takip ettiğini açılış konuşmasında katılımcılarla da paylaştı.

Samsung gizliliğin ve kişisel verilerin korunduğunu vurguluyor

Çocukların ve evcil hayvanların bakımında yardımcı olacak özelliklere sahip Ballie aynı zamanda bir güvenlik robotu. Kamerası ile sürekli evi gözlemleyen yeri geldiğinde kişisel bir sağlık asistanı bile olabilen robotun güvenirliği de bu yüzden önem taşıyor. Samsung Electronics genel müdür yardımcısı Sebastian Seung akıllı cihazın veri koruma ve gizlilik standartlarını koruduğunu belirtiyor.

Yapay zekanın kişiselleştirilmiş bakımın geleceği olduğuna dikkat çeken Seung, Ballie ile müşterilerine bunu sunarken bilgilerin kontrolünü kullanıcıya bıraktıklarını ifade ediyor.

Tanıtım videosunda Ballie sahibini uyandırmak için perdeleri açıyor ve alarmı aktif hale getiriyor. Evin içinde kamera sayesinde sahibini takip eden küçük top spor sırasında da sahibine yardımcı oluyor. Sahibi evi terk ettiğinde ise köpeğin dağıttığı alanı robot süpürgeyi aktif hale getirerek temizliyor.

Samsung, Ballie ismi için ticari marka başvurusunda bulundu ancak bu küçük sevimli robotun ne zaman piyasaya sürüleceğini henüz açıklamadı. Şirket, bu ismi temizlik, güvenlik gözetimi ve günlük işler gibi çeşitli fonksiyonlara sahip robotlar için kullanmak istediğini bildirdi.

Görsel: YouTube, Samsung