Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnız Yaşayanların Yol Arkadaşı İnsansı Robot: piBo

Yalnız Yaşayanların Yol Arkadaşı İnsansı Robot: piBo

Samsung'un C-Lab Outside laboratuvarından çıkan ve Circulus tarafından tasarlanan insansı robotu piBo yalnız yaşayan bireylere yoldaş olmayı hedefliyor.

Robotlar gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Endüstriyel alanda üretilen robotların yanı sıra kişisel kullanım için hizmet veren robotların çeşitliliği de artıyor. Sadece sevilmek için tasarlanan Lovot, ev işlerine yardım eden ve aileye çeşitli kolaylıklar sağlayan Buddy, akıllı ev aletleri ile bağlantı kurabilen ve yalnız yaşayan yaşlı insanları düşünerek tasarlanan Zenbo. Farklı alanlarda farklı yaş grubundaki insanlar için tasarlanan robotlara bir yenisi daha eklendi. Samsung CES 2020’de piBo isimli insansı robotun tanıtımını gerçekleştirdi.

piBo uygulama üzerinden kişiselleştirilebiliyor

Çözüm ortaklarının yeni projelerine hız kazandırmayı hedefleyen C-Lab Outside laboratuvarından çıkan proje Circulus tarafından yalnız yaşayanlara yoldaş olmak için tasarlanmış. Robot hava durumu, haber ve arama gibi temel bilgilerin yanı sıra kullanıcısı ile basit diyaloglar gerçekleştirebiliyor. Yüz ifadesinin ve konuşma içeriğinin analizini çıkararak kullanıcı ile etkileşime giriyor. Duygu durumuna uygun müzikler çalıyor. Uygun yanıtlar veriyor. Öte yandan kimi durumlarda etkileşimi başlatan taraf piBo olabiliyor.

Fotoğrafların, mesajların ve etkinliklerin paylaşılması, piBo üzerinden sesli ve kısa mesaj gönderilmesi de mümkün. Kullanıcı robotun uygulamasını akıllı telefona indirilerek bu özelliklere ek olarak yazıcılar ve ekranlar gibi evdeki diğer akıllı cihazları kontrol edebiliyor. Bununla birlikte uygulama içerisinde yer alan özellikleri ekleyerek piBo’yu daha kişisel bi hale getirebiliyor.

Pazarda hedef tek kişilik haneler

Tek bir kişinin yaşadığı ev sayısının düzenli olarak artış göstermesi 2,2 kilogram ağırlığındaki robotun özellikle Uzak Doğu pazarı için etkili olabileceğini gösteriyor. 2016 ile 2030 yılları arasında, küresel olarak, tek kişilik hane halkının olduğu 120 milyon adet evin eklenmesi bekleniyor. Genç bekarların yanı sıra gelişmiş ülkelerdeki boşanmış grup da bu listede bulunuyor. Circulus ekibi küresel olarak artış gösteren bu eğilimin yaşandığı çağımızda piBo’yu Avrupa ve ABD gibi daha geniş pazarlarda tanıtmak istiyor.

Görsel: YouTube, Samsung Newsroom