Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Segway’den İki Tekerlekli Elektrikli Koltuk: S-Pod

Segway’den İki Tekerlekli Elektrikli Koltuk: S-Pod

Segway, CES 2020'de geleceğin akıllı şehirlerinde alternatif ulaşım aracı olabilecek, WALL·E'deki taşıtları andıran S-Pod adı verilen iki tekerlekli elektrikli koltuğunu tanıttı.

Segway iki tekerlekli mobilite araçları ile tanınıyor. Ginger ismi verilen iki tekerlekli scooter modeli ile ismini duyuran Segway yıllar içerisinde Drift W1 isimli elektrikli patenler gibi farklı modeller üretti. Şirket son olarak CES 2020 fuarında özellikle Toyota Woven City gibi geleceğin akıllı şehirlerinde alternatif bir araç olacak tekerlekli koltuğunu tanıttı. S-Pod adı verilen Elektrikli araç şirketin önceki modellerinden oldukça farklı ve fütüristik tasarımı ile ilgi çekiyor.

S-Pod dar alanlarda oldukça rahat manevra gerçekleştirebiliyor

S-Pod aracının kontrolü Segway’in önceki ürünlerinin aksine bir kol ile sağlanıyor. Daha önceki ürünlerde vücut ağırlığına göre yönlendirmeleri gerçekleştiren kullanıcı bu araçta oturarak yol aldığı için koltuğun sağ tarafında yer alan hassas kumanda üzerinden yönlendirmeyi gerçekleştiriyor. Bu eklenti iki tekerlekli aracın kontrol edilmesini kolaylaştırıyor. Havaalanı, park ve kampüs gibi sınırları alanlarda kullanılabilmesi için tasarlanan iki tekerlekli koltuk hantal görüntüsüne rağmen dar alanlarda oldukça rahat manevra yapabiliyor.

Elektrikle çalışan S-Pod’un şarjı koltuğun üst bölümüne yerleştirilmiş LED üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca yine koltuk üzerinde sağ ve sol için birer sinyal lambası ve korna bulunuyor. Sosyal medyadaki kullanıcıların pek çoğu S-Pod’u animasyon film WALL·E’de havada duran koltuklara benzetiyor.

Segway, S-Pod’a emniyet kemeri ekleyecek

CES 2020 fuarında saatte 12 kilometre hız kapasitesine sabitlenen tekerlekli koltuk saate 38 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Fütüristik koltuğun fuardaki tanıtımında emniyet kemeri bulunmuyordu. Ancak BBC’ye konuşan şirketin pazarlama direktörü Jeff Wu yüksek hıza ulaşabilen S-Pod için bir de emniyet kemeri ekleyeceklerini söylüyor.

Henüz prototip aşamasında olan ürünün 2021’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Görsel: Segway