Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Piknik Works Stockholm’deki Performansını Hızlandırılmış Videoyla Paylaştı

Piknik Works Stockholm’deki Performansını Hızlandırılmış Videoyla Paylaştı

Piknik Works, Stockholm'deki Performatif Çizim #2 "Living Groudfloors" performansını hızlandırılmış çekim videoyla ölümsüzleştirdi.

Atıl Aggündüz ve Oğul Öztunç’un kurduğu Piknik Works’un İsveç Enstitüsü’nün davetiyle Kasım ayında Stockholm’de, “Performatif Çizim #2” adlı bir performans gerçekleştireceğini sizlere müjdelemiştik. Piknik Works birkaç gün önce bu performansı kayıt altına aldıkları bir hızlandırılmış video yayınladı.

Günlük yaşamdan ilham alan hikayelerle dolu çizimler

Dört buçuk dakika süren videoda Piknik Works’un performans sırasında ortaya çıkan çizime Living Groudfloors adını verdiğini öğreniyoruz. İkili, Stockholm halkının vitrinden performansı izleyebileceği kapalı bir sergi alanında 4 gün boyunca performansını sürdürmüş. Tavanlar, camlar ve cam kenarları da dahil mekanın içindeki tüm yüzeyleri çizimleriyle dönüştürmüşler. Bu süreçte hedefleri, bedensel ve zihinsel performans ile çizimleri ve sokak arasındaki ilişkileri sorgulamak olmuş. Kendi deyimleriyle; “Çizimi hem bedeni hem de mekanı aktive edici bir eylem olarak gören bu maceranın amacı, yaratıcı süreci yoğunlaştırmak ve fiziksel-zihinsel dönüşüm ile mekan-çizim arasındaki görünmeyen bağlantıları keşfetmek üzere bu sürecin sınırlarını zorlamak.” 21. yüzyılın günlük yaşamının değişen dinamiklerine odaklanmışlar. Bu nedenle mekanı günlük yaşamdan ilham alan hikayelerle ve düşüncelerle doldurmuşlar. Mekanın tasarımı, ışık ve prodüksiyon ise Melodi Dilan Gülbaba’nın imzasını taşıyor.

Piknik Works, geçtiğimiz yıl İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki şapelde gerçekleştidiği ilk Performatif Çizim çalışmasında da üç gün boyunca aralıksız olarak çizim yapmıştı. Böylece bedenin ve mekanın sınırlarını keşfetmeye odaklanmışlardı. Aynı yaklaşımı Living Groudfloors’da da sürdürmüş.

Piknik Works’un çalışmalarını Facebook sayfasıInstagram’ı ve YouTube kanalı üzerinden ekibi takip edebilirsiniz.

Piknik Works Piknik Works Piknik Works

Görsel: Piknik Works
Manşet görseli düzenlenmiştir.