Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Tuvalet Hikayesi

Bir Tuvalet Hikayesi

Piknik Works'un hazırladığı "Günün En Keyifli Vakti ve Mükemmel Gömme Rezervuar Sisteminin Hikayesi" isimli film, 10 farklı tipte tuvalet kullanıcısına yer vererek Vitra'nın ürününü tanıtıyor.

Piknik Works, Performatif Çizim serisiyle ve imzası haline gelen mavi renk tercihiyle tanınıyor. 2016 yılında Oğul Can Öztunç ve Atıl Aggündüz tarafından kurulmuş, Melodi Gülbaba ve Burçe Gökhun’un ekibe katılmasıyla güçlenmişti. En son Jerusalem Design Week’te (Kudüs Tasarım Haftası) gerçekleştirdiklerii Piknik SALON / Performatif Çizim no.4 isimli çalışmalarına yer vermiştik. Ekibin geçmişteki çalışmalarına hem de kurucularından Atıl Aggündüz’ü konuk ettiğimiz etkinlik sohbetlerimize de buradan göz atabilirsiniz.

Ekip bu defa Vitra için hazırladığı bir tanıtım filmiyle takipçilerinin karşısına çıktı. “Günün En Keyifli Vakti ve Mükemmel Gömme Rezervuar Sisteminin Hikayesi” isimli film, illüstrasyonlar ve caz eşliğinde 10 farklı tuvalet karakterine yer veriyor. Karakterler, tuvalette geçirdiği sürelere ve amaçlarına göre sınıflandırılmış.

Tuvalette sen hangi karaktersin?

İnsomnia mağdurlarıyla başlayan hikaye, kalp kırıklıklarını tuvalette atlatanlarla, amatör kullanıcılarla, sosyal medya tutkunlarıyla, seri e-postacılarla, kitap kurtlarıyla ve çalışmayı durduramayanlarla devam ediyor. Ardından partiden sıkılıp tuvalete kaçanlara, tuvaletin kedi ve köpeklerle paylaşıldığı kalabalık ailelere ve telefonla yapacakları tüm muhabbeti tuvalate saklayanlara sıra geliyor. Vitra’nın bu noktadaki mesajı şöyle “Hepinizi düşündük ve mükemmel deneyim için mükemmel gömme rezervuarı tasarladık”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

piknik (@piknik.works)’in paylaştığı bir gönderi

Kullanıcı tiplerinin ardından, filmdeki illüstratif yaklaşımın en faydalı olduğu bölümlerden birini gösteriyor film. Bu bölümde ürünün parçaları, kurulumu ve bunların sağladığı avantajlar hakkında detaylara; renk, işlev ve tasarım alternatiflerine yer verilmiş. Su tüketiminde sürdürülebilirlik de bu avantajlar arasında. Kullanım kılavuzlarını andıran bir estetikle, herkesin izlemekten keyif alacağı şekilde görselleştirilmiş. Mekan yine klasik Piknik Works mavisiyle çizilmiş. Figürlerde ve nesnelerde ise tamamlayıcı bir sarı renk kullanılmış.

Görsel: Instagram