Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Betondan Bisiklet Yollarda

Betondan Bisiklet Yollarda

Youtube kanalı Play to DIY ekibi tarafından tasarlanan 134,5 kg ağırlığındaki işlevsel beton bisiklet, betonu kurur kurumaz yollara çıktı.

İlginç icat ve tasarımlarıyla dikkat çeken Youtube kanalı Play to DIY ekibi, tamamen betondan üretilen işlevsel bir bisiklet tasarımı ortaya çıkardı. Sıradan bir bisiklet gibi pedal çevirebildiğiniz, sert tümsekler olmadığı müddetçe sorunsuz şekilde yolda ilerleyen bisiklet tamı tamına 134 buçuk kilogram ağırlığında.

Eski bisikletlerden geri dönüştürülmüş parçalar kullanılarak birleştirilen beton bisikletin montajı boru ve kontrplak kullanılarak yapıldı. Play to DIY ekibi, işe beton bisikletin çerçevesini çizerek başladı. Önce bisiklet çerçevesini tahta levhalar yapıştırarak şekillendirdiler ve alt kısma bir PVC boru bağladılar. Epoksi yapıştırıcı ile birbirine kaynaklanan oluklu çubuklar, ekibin ahşap levhaları yerleştirdiği çerçevenin içine konuldu. Her şey vidalanıp yerleştirildikten sonra betonu döktüler. Kullanılan betonun kuruması gerektiği için bisiklet tasarımının tamamlanması iki ay sürdü.

Beton bisikletin pedalları ve selesi de eski bir bisikletin kalıpları kullanılarak geri dönüştürülmüş parçalardan yapıldı. Ekip, beton bir bisiklet tasarımını beton bir kask ve koruma amaçlı bir çift gözlükle tamamladı. Yapım sürecinde çok eğlendiklerini belirten Play to DIY ekibi, beton bisikletin yalnızca sanatsal ve deneysel bir tasarım olarak hayata geçtiğini belirtiyor. Sanatsal ve deneysel tasarım açısından sorun olmamakla birlikte yokuş aşağı gitmeyecekseniz, sürüş açısından da bir sorun yok gibi görünüyor. İşlevsel beton bisikletin frenlerinin olmadığı gerçeğini göz ardı edersek tabi.

Görseller: Play to DIY, Youtube