Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hilton Astronotlar için Uzay Süitleri Tasarlayacak

Hilton Astronotlar için Uzay Süitleri Tasarlayacak

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Hilton, ilk ticari özel uzay istasyonu Starlab için astronot süitleri tasarlayacak.

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Hilton’un, Voyager Space Holdings ve Lockheed Martin tarafından geliştirilmekte olan özel uzay istasyonu Starlab için astronot süitleri ve tesisleri tasarlayacağı açıklandı. İş birliği, 2022 Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi’nde konuşan Voyager CEO’su Dylan Taylor tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Üç şirket arasındaki anlaşmanın hayata geçirilmesiyle birlikte uzayda dünya yörüngesinde yer alan bir konaklama tesisi fikri, ilk kez özel bir uzay istasyonu için gerçekleştirilmiş olacak.

Hilton CEO’su Christopher Nassetta ise projeye ilişkin olarak “Uzaydaki keşifler, on yıllardır Dünya’daki yaşamı olumlu yönde etkiliyor. Şimdi Hilton, bu eşsiz ortamı insanların seyahat ettiği her yerde misafir deneyimini geliştirmek için kullanma fırsatına sahip olacak.” yorumunda bulundu. Hilton, konaklama süitleri ve uyku mekanları tasarlamanın yanı sıra, uzay istasyonunun pazarlanması ve kabinler içindeki astronot deneyimlerinin çeşitlendirilmesi için de Voyager ile birlikte çalışacak.

Voyager ve işletme şirketi Nanoracks, bir süredir Lockheed Martin ile birlikte ilk ticari uzay istasyonu olan Starlab üzerinde çalışıyorlar. Toplamda üç modülden oluşacak ve ilk modülün üretimine 2023 yılında başlanması hedeflenen Starlab istasyonunun 2027 yılında Dünya yörüngesinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Starlab, 2030 yılında emekliye ayrılacak olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerine NASA ile anlaşmalı olarak geliştirilen halihazırdaki 4 uzay istasyonundan biri. Axiom Space, Blue Origin ve Northrop Grumman da uzay istasyonları üzerinde çalışan şirketlerden. Voyager’ın işletme şirketi Nanoracks ise 160 milyon dolar değerindeki Starlab anlaşması ile aralarındaki en büyük sözleşmeye sahip.

160 milyon dolarlık projedeki bu yeni ortaklık, Voyager Ceo’sunun açıklamasına göre 2020 yılı başlarında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların uzayda yemek pişirmeye yönelik ilk deneylerini Hilton’un alt markası olan DoubleTree’ye ait çikolatalı kurabiyeleri pişirmeyi denemeleri üzerine başlayan temasların ardından gelişti.

Görseller: Pexels, Lockheed Martin