Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Segway’i Elektrikli Go-Kart’a Dönüştüren Kit

İkonik Segway’i Elektrikli Go-Kart’a Dönüştüren Kit

Segway-Ninebot, Ninebot Electric Gokart ile Ninebot miniPro'yu go-kart'a dönüştürmeyi sağlayan bir kit sunuyor.

Nisan 2015’te Segway ve Ninebot şirketleri elektrikli sürüş, mobil internet ve insan-bilgisayar iletişimini otomotiv, robotik ve kişişel ulaşım sektörlerinde daha yaygın kılmak için güç birliği yapma kararı alarak birleşti. Bu birleşimin ilk ürünü eller serbest kişisel taşıyıcı Ninebot by Segway miniPRO olmuştu. Kişisel ulaşım araçları üreten şirketin elektrikli patenleri Segway Drift W1’a da bir süre önce yer vermiştik. Şimdi de Ninebot Electric Gokart adlı ilginç bir kitle karşı karşıyayız.

Her aile ferdinin kullanabileceği şekilde ayarlanabilen go-kart

Ninebot Electric Gokart aslında Segway’in zaten mevcut olan eller serbest iki-tekerlekli kişisel taşıyıcısı Ninebot miniPro ile yaratılan bir dönüşüm kiti. 800 W motora sahip taşıyıcının, drift yapabilecek şekilde inşa edilmiş ayarlanabilir bir go-kart aracına dönüşmesini sağlayan kit hem çocuklara ve yetişkinlere heyecanlı anlar vadediyor.

miniPro, diz kontrol çubuğu kaldırılarak go-kart iskeletine takılabiliyor ve böylece onun motoru olma işlevini üstlenebiliyor. Hızı iki saniye içinde 19 km/saate yükselebilen aracın azami sürati 24 km/saat ve 20 km’lik bir menzile sahip. Aracı diğer go-kart’lardan farklı kılan en önemli özellikleri 100 kiloya kadar yük taşıyabilmesi ve 1,30-1,90 m boy aralığındaki insanları taşıyabilecek şekilde ayarlanabilir olması. Böylece Segway, ailede her yaştan insanın yarışabileceği bir araç sunuyor.

Mekanik bir el freni ile donatılmış araçta elektrikli ayak freni de bulunuyor. Sport, Novice ve Standard olmak üzere farklı hız modları sunulmuş. Bu hız seçenekleri ve menzil ayarları araçla birlikte sunulan mobil uygulama aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Mobil uygulamada ayrıca sürücüye kılavuzluk edecek eğitimler de yer alıyor.

Ninebot Electric Gokart ile Red Dot Award kazanan Segway-Ninebot, aynı zamanda bir de Indiegogo kampanyası başlatmış ve kampanya oldukça da başarılı olmuş.

Görsel: Indiegogo