Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendinde Değilsen, Bu Banner’a Aman Diyim Tıklama

Kendinde Değilsen, Bu Banner’a Aman Diyim Tıklama

Snickers, "Açken sen, sen değilsin" stratejisine kaldığı yerden banner ve mikrosite reklamcılığıyla devam ediyor.

Hepimiz bu hataya düştük ve düşeceğiz. Yanlışlıkla banner reklamlara tıklama ve dünyaların başımıza yıkılması. Hepimizin hayatta birden fazla kere başına gelebilecek bu hata yer yer markaların güzel bir reklam oltası oluyor. Mesela iki sene önceki IKEA kampanyası olan anlayışlı banner’lar. Bir de tabii post-it markasının kampanyası gibi banner alanını özellikle tıklamaya ve kullanıma açmaya yönelik kampanyalar da oluyor. Fakat Snickers ve BBDO New York imzalı yeni kampanya kendinizde değilken tıklatan cinsten.

Açken Sen Banner, Banner Olmayabilir

Snickers’in yeni kampanyası dikkatsizlere olta atıyor. Reklamın vaadi iki Snickers fiyatına bir Snickers almak. Neden tıklarsınız değil mi böyle bir banner’a. Ama insanlık hali işte tıklanır. Metni görmeyip gözlerini Snickers’a odaklanabilir ve ansızın o banner’in üzerine atlayabilirsiniz. Ya da eliniz kayar. Ya da merak edebilirsiniz. Ya dalar çoğalabilir. Snickers’a göreyse sebebi çok basit. Tabii ki açken sen, sen değilsin!

Yılların kampanyası açken sen, sen değilsin sonbaharda da bizlerle tabii ki de. Marka ve ajansı BBDO New York bu söylemin etrafında uçuşan bir banner yaratıyorlar. Banner’a tıklayınca açılan mesajsa klasik bir Snickers şakacılığı. Hatta biraz Skittles mizahçılığını da andırıyor bana göre. Videoda size endişeli gözlerle bakan bir yaşam koçu çıkıyor ve neden bu banner’a tıkladığınızı sorguluyor.

Sonra da Snickers reklam matematiğiyle devam ediyoruz. Endişeli yaşam koçumuz bizleri daha iyi bir önerinin olduğu mikrositeye yönlendiriyor. Şaşırdınız değil mi? Snickers reklamı, yılların stratejisi ve sonu mikrositeyle biten bir reklam kurgusu. Ben şahsen şaşırmadım. Tamam markayı tamamen yermek istemem, sonuçta bu matematikten farklı yöntemlere gittikleri kampanyalar da var, yok değil. Mesela geçen seneki Super Bowl reklamı da bu stratejide düşünülmüş bir kampanyaydı ama sonu mikrositeyle bitmiyordu.

Künye:
Reklam veren: Mars Chocolate North America
Yaratıcı Ajans: BBDO NEW YORK

Görsel: YouTube, The Drum