Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasikleşmiş Reklamlara TikTok Dokunuşu

Klasikleşmiş Reklamlara TikTok Dokunuşu

TikTok, Re:Make kampanyası ile ikonikleşen reklam filmlerini içerik üreticilerin yaratıcılığı ve platformun efektleriyle yeniden çekiyor.

TikTok’tan Sofia Hernandez’in de yer aldığı bu yılki SXSW oturumunda da değinildiği gibi markalar işlerini büyütmek için alışılmışın dışınına çıkıyor. TikTok, sosyal medya platformlarında bu sınırı ortadan kaldırmak için en doğru platformlardan biri. TikTok’un son girişimlerinden biri olan Re:Make kampanyası da reklam sektörünü şekillendiren ve sektörün kültürüne etki eden ikonik reklamları yeniden canlandırılıyor.

Tiktok, markaların yaratıcı yönünü ortaya çıkarmayı teşvik ediyor

Yaratıcılığı kutlayan, markalara ve ajanslara da yaratıcılığı serbest bırakma konusunda ilham vermeyi hedefleyen TikTok, zamanın ünlü reklam filmlerini bu kampanyasının merkezine koyuyor. İçerik oluşturucular kendi yorumlarını da katarak eski reklamlarını yeniden çekiyor.  SKITTLES’ın “Touch”, SNICKERS’ın “Game” ve Old Spice’ın “The Man Your Man Can Smell Like” kampanyaları TikTok içerik üreticilerinin yaratıcı dokunuşları ve uygulamanın sunduğu efektlerle yeni bir boyut kazanıyor.

Re:Make yaratıcılığı körüklediği kadar reklamverenlerin TikTok pazarına bakış açılarını değiştirmeye etken oluyor. Yaratıcıların reklam konusundaki anlayışlarını genişletmesine ve TikTok’taki toplulukların neler yapabileceğini görmesine imkan tanıyor.

Tiktok efektleri devrede

Mars ürünü SNICKERS’ın 2010 yılında BBDO ortaklığıyla hayata geçirdiği You’re Not You You’re Hungry (Açken Sen Sen Değilsin) mottosuyla hafızalara kazınan reklam, TikTok Creative Lab tarafından seçilen işlerden. Bu yıl USA Today tarafından tüm zamanların en sevilen beş Super Bowl reklamından biri de seçilen film, yayınlandığı tarihten bu yana 70’den fazla ülkede uyarlandı. Platformun yaratıcılarından Ross Smith ve büyükannesi, Betty White’ın başrolde olduğu 2010 yapımı filmi kendi bakış açılarıyla yeniden canlandırıyor.

@rosssmith

You really shouldn’t hit the gym when you’re hungry @domitrick @snickersbar #SnickersPartner #BettyWhite #TikTokReMake

♬ original sound – Ross Smith

@snickersbar

You’re off your game when you’re hungry @coldcutz20 @rosssmith #Snickers #TikTokReMake #Ad

♬ original sound – snickers

Yine bir Mars ürünü olan SKITTLES’ın 2007 yılındaki eğlenceli işi “Touch” hafızalara kazınan bir hikayeye sahipti. Dokunduğu her nesneyi SKITTLES drajelerine çeviren bir adımın yer aldığı film; espriyi, hüznü ve çaresizliği tek reklamda buluşturabilen yaratıcı fikre sahip ender işlerdendi. Bu kampanyada ise Nick Uhas ve Maddi Winter efsanevi kampanyaya kendi yorumlarını ekliyor.

@maddiwinter

not me dissolving an entire building🙃 #SKITTLEStouch #tiktokremake #ad

♬ skittles touch official skittles – skittles

@nickuhas

This science experiment can give you the #SKITTLESTouch !! 🌈🤲🏻🌈 #TikTokReMake #ad @skittles

♬ original sound – NickUhas

İlk olarak 2010 yılında yayınlanan “The Man Your Man Could Smell Like” kampanyası 37’si Cannes Lions’ta olmak üzere küresel çapta 100’den fazla ödül kazanmıştı. En çok konuşulan ve bilinen reklamlardan olan kampanyanın farklı versiyonları hala çeşitli ülkelerde kullanılıyor. Yaratıcılar Munya Chawawa ve Niall Gray, TikTok Creative Lab ile birlikte çalışarak ana konsepti değiştirmeden Old Spice erkeğine farklı bir yaklaşım getiriyor.

@oldspiceuk

@niall.gray shows us how to be an Old Spice man! #OldSpiceCaptain

♬ original sound – Old Spice UK

@oldspiceuk

Can you ever find a better Old Spice man than @otb ? We dare you! #OldSpiceCaptain #fyp #foryoupage #oldspice

♬ original sound – Old Spice UK

Re:Make iletişimi devam edecek

Kampanya, TikTok for Business’ın birinci yıl dönümüne de denk geliyor. Plaftorm, bu girişimi ile birlikte “Reklam Yapma, TikTok Yap” söylemini ön plana çıkarıyordu.

İçerik üreticiler tarafından hazırlanan tüm videolar #TikTokReMake etiketi altında toplanıyor. TikTok kullanıcıları da kendi orijinal içerikleriyle kampanyaya katkıda bulunabiliyor. TikTok, özellikle reklam sektörünü şekillendiren kurumların etikete göz atmasını öneriyor. Re:Make kampanyasının farklı iş birlikleri ile devam edeceğinin de sinyalini veriyor.

@tiktokforbusiness

Introducing Re:Make. Where iconic ads get reimagined as TikToks starring your favorite creators. #TikTokReMake

♬ original sound – TikTok For Business

Görsel: Tiktok