Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NFL ve TikTok Uzun Soluklu İş Birliğine İmza Attı

NFL ve TikTok Uzun Soluklu İş Birliğine İmza Attı

100. sezonu başlayacak olan NFL sosyal medya platformu TikTok ile uzun soluklu bir ortaklığa imza atarak gençlerin dikkatini lige çekmeyi hedefliyor.

Son yılların en çok dikkat çeken ve en fazla büyüyen sosyal medya platformlarından biri olan TikTok 75 milyar dolarlık piyasa değeriyle dikkat çekiyor. ABD Tiktok kullanımında ikinci sırada yer alıyor. Daha genç bir demografik kitleye hitap etmek isteyen NFL de TikTok kullanıcıların ve izleyicilerinin yaş dağılımını göz önünde tutarak uygulama ile uzun soluklu bir ortaklığa imza atmaya karar verdi. CNBC tarafından paylaşılan bilgiye göre bu anlaşmanın iki yıl sürmesi bekleniyor. Anlaşma çerçevesinde NFL temalı etiketlerin paylaşılacağı uygulamada lige sponsor olan diğer markalar için de kendini tanıtma olanağı bulunuyor. 5 Eylül’de 100. sezonu başlayacak olan ABD Ulusal Futbol Ligi NFL için resmi TikTok hesabı vasıtasıyla markaların sahne arkası çekimlerinin yanı sıra eğlenceli ve yaratıcı içerikler paylaşılacak.

NFL resmi sayfasının yanı sıra etiketlerle içerik paylaşımına teşvik edilecek

Anlaşma sonrası belirlenen ilk etiket ise #WeReady oldu. TikTok kullanıcıları perşembe gününe kadar kullanılacak etiket ile desteklediği NFL takımları için yaratıcı içerikler üretecek. Bununla birlikte Chicago’da bulunan Soldier Field sahasında gerçekleşecek 5 Eylül’deki açılış maçı için de seyirciler NFL temalı içerikler paylaşabilecek.

Bu uygulamanın spor organizasyonları ile yaptığı ilk çalışma değil ancak en değerlerinden biri. Tiktok daha önceleri Wimbledon ve NBA ile birlikte çalışmıştı. TikTok küresel ortaklarından Mayan Scharf, NFL gibi spor endüstrisinde önemli bir yere sahip lig ile anlaşmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söylerken TikTok sayesinde NFL’in yeni bir bakış açısına ve deneyime sahip olacağını vurguladı. “TikTok sayesinde taraftarlar heyecan verici, otantik ve şaşırtıcı içerikler üretecek ve kendini ekibin bir parçası gibi hissedecek.”

NFL sosyal platformlar üzerinden tanıtım yapmayı seviyor

Uluslararası hayranlarına da önem vermeye başlayan NFL  teknolojiyi kullanarak küresel anlamada daha çok hayran kitlesi çekebileceğine inanıyor. Oyunların özetlerinin Facebook üzerinden dağıtılması, Twitter üzerinden yapılan canlı yayınlar, Amazon Alexa üzerinden sağlanan NFL Rehberi ve Snapchat için oluşturulan özel filtreler bu duruma örnek gösterilebilir. NFL dijital medya iş geliştirme başkan yardımcısı Blake Stuchin 100. sezonu başlatmak için mükemmel bir yol seçtiklerini vurgularken ligin küresel anlamda, özellikle gençler arasında, daha çok tanınmasına sebebiyet vereceğine inanıyor. “TikTok eşsiz deneyimi sayesinde hayranları eğlendirirken taraftarlarda birlik duygusunu da yükseltecek.”

TikTok Türkiye’de de ilgi gören uygulamalar arasında

Her yaştan insanın 15 saniyeli videolar paylaştığı sosyal platformda belli bir kısıtlamanın ve kuralların olmaması şirketin yasal zeminde zorlanmasına da sebebiyet veriyor. TikTok her ne kadar eleştirilerin odak noktasında olsa da en çok yüklenen uygulamalar arasında bulunuyor. Kullanım açısından ABD’nin ardından üçüncü sırada bulunan Türkiye’de de TikTok akımı hızlı bir şekilde ilerliyor. Kısa sürede şöhret olmak isteyen kullanıcılar her yaşa uygun olmayacak içerikler paylaşabiliyor. Bazı kesimler uygulamanın belli sınırlandırılmasının olmamasının istismara yol açacağını savunuyor. BBC Türkçe tarafından hazırlanan “TikTok’un İki Yüzü” haberinde de kullanıcılar ve istismara sebebiyet verebileceğini savunan insanlar TikTok ile ilgili fikirlerini beyan ediyor.

Görsel: bigumigu, TikTok