Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Red Bull Amaphiko Connect Sosyal Girişimcileri Göbeklitepe’de Buluşturuyor

Red Bull Amaphiko Connect Sosyal Girişimcileri Göbeklitepe’de Buluşturuyor

24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa katılmak isteyen sosyal girişimcilerin 10 Eylül'e kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Sosyal girişimciler yaşadıkları toplum için faydalı olduğuna inandığı projeleri hayata geçirerek gelişime fayda sağlıyor. Bu pozitif değişimin yaşanması ve projelerin gerçekleşmesi için girişimcilerin vizyonunu harekete geçirmek ve gerekli desteği onlara sunmak gerekiyor. Küresel bir program olan Red Bull Amaphiko sosyal girişimcilere bu fırsatı sunarak onların gelişimini sağlıyor ve etki alanlarını daha da arttırmayı amaçlıyor.

Red Bull Amaphiko Connect programı ile toplumda sorun olarak görülen noktalara odaklanarak sosyal fayda yaratmayı sağlayan ve çözüm üreten girişimcileri ağırlıyor. ntv.com.tr ‘nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan programın yeri ise yaklaşık 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe oldu. Sosyal girişimciler 24-25 Eylül tarihleri arasında iki gün sürecek yoğunlaştırılmış eğitim programı ile bir araya gelecek. Başvuruların ardından davet edilecek 12 girişimci ile ilerleyecek olan programda günlük eğitimler bulunuyor. İki gün boyunca sürecek yoğun ve ilham verici bu eğitimin yanı sıra atölye çalışmaları, sohbet oturumları ve özel seanslar düzenlenecek.

Projelerin en az erken aşama seviyesinde bulunması gerekiyor

Sosyal girişimcilerin seslerini duyurmasını sağlamayı amaçlayan platform, girişimcileri bir araya getirerek yeni fikirlerin ortaya çıkmasına ve girişimlerin geliştirilerek daha verimli hale getirilmesine olanak sunacak. Bir araya gelen sosyal girişimciler paylaşarak, öğrenerek ve fikir alışverişi yaparak projeleri bir adım daha ileriye taşıyacak. Programa katılacak olan sosyal girişimciler projelerini hayata geçirmiş ve kendi alanında fark yaratmak için ilk adımlarını atmış kişiler arasından seçilecek. Bu yüzden projelerin en az erken aşama seviyesinde bulunması gerekiyor.

Amaphiko Connect programına katılacak kişiler 14 Eylül’de açıklanacak

Katılımcılar, Red Bull Amaphiko Connect ile girişimleri ve projeleri geliştirmenin yanı sıra tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan Şanlıurfa Göbeklitepe’de bulunmanın tadına varacak. Programa katılmak isteyen girişimcilerin 10 Eylül tarihine kadar bu adres üzerinden formu doldurup başvuru yapmaları bekleniyor. Katılım hakkı kazanan sosyal girişimciler 14 Eylül’de açıklanacak.

Görsel: Red Bull