Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Red Bull Basement Festival: Hep Birlikte Daha İyi Bir Yarına

Red Bull Basement Festival: Hep Birlikte Daha İyi Bir Yarına

Sosyal faydaya ve sosyal faydanın kazandırdıklarına odaklanan Red Bull Basement Festival 18 Mayıs Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek

Red Bull Basement, 2015 yılında teknolojiyi kullanarak şehirlerdeki sosyal ve çevresel problemlere çözüm üretmeye çalışmak amacı ile yaratıcı ve geliştiricileri desteklemek adına kurulmuş bir organizasyon. Teknolojiyi ve modern araçları toplumun yararına kullanmayı hedefleyen program bugüne kadar ABD, Güney Afrika, İspanya, İsviçre ve Türkiye dahil 20’den fazla ülkede düzenlenmiş.

Genç girişimcileri ve teknolojik gelişme alanındaki fikir önderlerini bir araya getiren küresel programın İstanbul ayağı Red Bull Basement Festival, 18 Mayıs Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek. Katılımcılar, festival boyunca sosyal yeniliklerin gelişimini sektörün önde gelen isimleriyle değerlendirme fırsatı bulacak. Konuşmalar, paneller ve atölyeler; Albert Long Hall Sahnesi’nde ve Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde gerçekleşecek.

Festival Dimitrios and The Music Medicine’in müzikleriyle başlayacak ve program gün boyunca devam edecek. “İnovasyon Mu Dediniz?” kitabının yazarı Esranur Kaygun, MUSE kurucusu Serdar Ekrem Şirin, S360 Kurucu ve CEO’su Kerem Okumuş gibi değişim ve sosyal fayda alanında çalışanlar hikayelerini anlatmak için sahnede olacak. Ayrıca, MUST kurucusu Mehmet Ünal, Patronlar Okulu kurucusu Sibel Kaya, Onaranlar Kulübü kurucu ortaklarından Doğukan Güngör ile Ufuk Emin Akengin, Kadın Ustalar Kurucu Ortakları Sibel ve Seyhun Ayhan gibi pek çok önemli isim konuşmacı olarak yer alacak.

ATÖLYE, Hackquarters ve Farkındalıkçı gibi ekipler sosyal yeniliklerin gelişimini atölyeler düzenleyecek. Onaranlar Kulübü festival süresi boyunca Cafe Reparo ile standa getirilen bozuk eşyaları tamir edecek.

Gün boyunca teknolojiden müziğe, sanattan yapay zekaya kadar farklı girişimlere yer verecek festival girişimci adaylarına eğlenceli bir program sunuyor. 18 Mayıs Cumartesi günü 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek festival için kayıtlar redbullbasement.com üzerinden yapılıyor. Red Bull Basement Festivali’nin programına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Red Bull Türkiye