Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlham Almak İçin Bilgisayar Ekranından Uzaklaşın

İlham Almak İçin Bilgisayar Ekranından Uzaklaşın

Noble People ve Stink Studios'un, WeTransfer için hazırladığı reklam kampanyası yaratıcılığı dışarıda aramaya teşvik ediyor.

Ekran başında saatler harcamak, farklı sitelerde dolaşmak, internetteki içerik yığının arasında kaybolmak kişinin hem fiziksel hem zihinsel olarak harekete geçmesini engelliyor. Teknolojinin manipüle edici yanlarından uzaklaşarak yaratıcı çalışmalar yapmak için ekranı kapatıp internetten uzaklaşmak gerekiyor. Bulut tabanlı dosya aktarım servisi WeTransfer, yaratıcılığın artmasıyla site üzerinden işlemlerin artacağının farkında olduğu için kullanıcıların aradığı ilhamı dışarda aramasını söyleyen Welcome to WeTransfer. Please leave (WeTransfer’e hoş geldiniz. Lütfen ayrılın.) başlıklı reklam filmi hazırladı.

Bağımsız medya ajansı Noble People ve Stink Studios iş birliği ile çekilen film bilgisayarınızın ekranını kapatıp dışarı çıkmaya teşvik ediyor. Reklam filmi Amerikalı yazar Roxane Gay’in seslendirmesi ile başlıyor. Fimde gerçek dünyayı hissederek yaratıcılığı arttırmanın mümkün olduğunu söyleyen yazar internet üzerinde içerikler arasında vakit harcamanın bir kazanım sağlamayacağını vurguluyor.

İlham gerçek dünyada

Şirketin geçtiğimiz yıl hazırladığı The Ideas Report (Fikirler Raporu) reklam filminin çıkış noktasını oluşturuyor. Kullanıcılarına nereden ve nasıl ilham aldıklarını araştıran WeTransfer, görüşmelerin sonucunda ekran başında ve internette geçirilen saatlerde insanların yeteri kadar yaratıcı olamadığını raporunda belirtiyor. WeTransfer başkanı ve pazarlama müdürü Damian Bradfield kullanıcılarının yüzde 74’ünü yaratıcı insanlardan oluştuğunu söyleyerek, onların ilham alabileceği alanlara yönlendirmek istediklerini belirtiyor.

Kampanya, WeTransfer’in farklı çeşitlilikteki ürünlerini de gösteriyor. Geçen yıl satın aldığı popüler yaratıcı uygulaması Paper and Paste reklam filminde kullanılan uygulamalar arasında bulunuyor. Şirket kullanıcılarının edindiği hayat tecrübelerini, eserlerine aktarasını ve ardından bilgisayarı açıp WeTransfer üzerinden paylaşmasını teşvik ediyor. Böylelikle kullanıcıların yaratıcılığı ve üretimi artarken WeTransfer üzerinden yapılan işlem sayısı da buna bağlı olarak artıyor.

Künye

Müşteri: WeTransfer
Ajans: Noble People, Stink Studios
Baş Yapımcı: Iliana Hekimian
İdari Yönetici: Marlina Fletcher
Baş Yaratıcı Yönetmen: Yego Moravia
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Steven Olimpio
Sanat Yönetmeni: Sara Haas
Yapımcı: Paul Muhlbach
Prodüksiyon Şirketi: Imposter
Editör: Matthew Hollis
Yönetmen: Thomas Ralph
Fotoğraf Direktörü: Nick Bupp

Görsel: Youtube