Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası Yenilenerek Sanat Eserine Dönüştü

Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası Yenilenerek Sanat Eserine Dönüştü

Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası, Red Bull Half Court 2022 için yapılan hazırlıklar kapsamında Cins'in ve Mert Tugen'in sanatıyla yeniden hayat buldu.

Sanat kolektifi Krüw ile birlikte tanıdığımız sokak sanatçısı Cins; adidas ve Donut Store için yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirmişti. Eskişehirli bir çizer olan Mert Tugen’e ise hem kişisel çalışmalarıyla hem de parçası olduğu proje ve sergilerle yer vermiştik. Bu iki sanatçı bu defa Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası’nın yenilenmesi için bir araya geldi.

“Yoğurtçu Parkı’nda gökyüzüne göz kırpan koca bir basketbolcu”

Red Bull Half Court 2022 dolayısıyla organize edilen yenileme çalışması; Mural İstanbul, Samsung Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilmiş. Saha tam da Kadıköy’e yakışır nefis bir sanat eseri gibi ışıldıyor artık. Mert Tugen de Instagram’daki paylaşımında heyecanını şöyle ifade etmiş. “Artık Yoğurtçu Parkı’nın tam ortasında gökyüzüne göz kırpan koca bir basketbolcum var.”

Red Bull Half Court etkinliği, sokak kültürü ile basketbolu bir araya getirme amacıyla gerçekleştiriliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, sahanın yenilenme sebebi de bu etkinlik. Dünyanın en iyi sokak basketbolcularına yer vermeyi hedefleyen etkinlik, katılımcılara sıra dışı bir yaklaşımla tasarlanmış basketbol sahalarında maç yapmayı da vadediyor. Organizasyonun sırasıyla Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’i ziyaret edeceği açıklanmış. Red Bull etkinlik için hazırladığı sayfada, sahanın Samsung Galaxy S22 Ultra ile çekilen dönüşüm sürecine ve sanatçılarla yapılan röportajlara yer vermiş.

Cins’in çalışmalarını buradan, Mert Tugen’inkileri de buradan takip edebilirsiniz.

Dünya genelindeki diğer “sanatla yenilenen basketbol sahası” haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

@redbulltr

Red Bull Half Court Finali’nin oynanacağı Kadıköy Yoğurtçu Parkı sahasının dönüşümü.😎 Red Bull Half Court Finali 🗓: 5 Haziran 📍: Yoğurtçu Parkı

♬ Red Bull Türkiye – orijinal ses – Red Bull Türkiye

Görsel: Instagram