Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mert Tugen’den Nilipek. ve Taner Yücel’in Vazgeçtim Parçasına Animasyon

Mert Tugen’den Nilipek. ve Taner Yücel’in Vazgeçtim Parçasına Animasyon

Mert Tugen, Nilipek. ve Taner Yücel'in "Vazgeçtim"i için parçanın ruhunu yansıtan bir animasyon hazırladı.

İki ay önce Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası’nı, sokak sanatçısı Cins’le birlikte Red Bull Half Court 2022 için sanat eserine dönüştüren Mert Tugen, sıkça radarımıza takılan çizerlerden. İlişkileri yansıtan GIF çalışmalarının yanı sıra katıldığı Beeing Hope ve Monsters by Kids gibi kolektif projelerdeki üretimlerine de yer vermiştik. Eskişehirli çizer bu defa da “Vazgeçtim” için hazırladığı animasyonla yeteneğini ortaya koydu.

Mert Tugen Vazgeçtim

Vazgeçtim’i tamamlayan nefis bir müzik videosu

Nilipek. ve Taner Yücel’in hiçlik duygularını ve huzuru aynı anda yaşatan parçası Vazgeçtim, kendi isteklerinden çok fazla fedakarlık yapan insanların gözünden bir ayrılık hikayesi anlatıyor. Aşıkların; ilişkide pes etme, her şeyi geride bırakma ve hayata devam etmeye odaklanma çabalarını yansıtıyor. Sözleri Nilipek.’e bestesi ise Taner Yücel’e ait. Parça; ayrılığın acı dolu sürecini büyük resimde görmek, olağan bir deneyim olarak kabullenmek için ruhsal bir terapi gibi. Mert Tugen parçanın tüm bu etkilerini, çizgileriyle nefis bir şekilde pekiştirmiş.

Mert Tugen Vazgeçtim

Müzik videosunun hikayesi de animasyonları gibi Mert Tugen’in imzasını taşıyor. Çoğunlukla, canlı renkler eşliğinde bir yaz seyahatinden kesitler sunuyor. Video; üzgün portreler, yol ayrımı, güneş, deniz, eriyen bir dondurma, kırık bir kalp, kedi fotoğrafı, eski mutlu günlerden bir fotoğraf gibi sembollerle bezeli.

“Her şeyi arkada bırakıp yeni bir hayata atılma gücü veren tatlı bir umutsuzluğun şarkısı Vazgeçtim; hiçbir şeyi umursamadan dans ederek başlanan yeni bir hayat.” diyor Nilipek YouTube’daki açıklamasında.

Mert Tugen Vazgeçtim

Parçanın doğuşunu, unutuluşunu ve yeniden ortaya çıkışını ise şöyle anlatıyor: “Pandeminin ortasında sırf müzik yapmaktan uzaklaşmamak için bir odaya girmiş dört kişi o gün o odadan bir şarkıyla çıktı: Aslen Taner Yücel bestesi olan şarkı o gün Nilipek.’in sözleri ve vokalleriyle, Berkay Küçükbaşlar’ın ritmleriyle ve Can Aydınoğlu’nun gitar ve tuşlu melodileriyle buluştu. 2020’de bir telefona kaydedilip unutulan şarkı 2022’de tekrar ortaya çıktı ve Taner Yücel prodüktörlüğünde kaydedildi. Miks sürecini Baran Göksu’nun, masteringini ise Görkem Karabudak’ın üstlendiği şarkının kapak tasarımı ve klibi ise Mert Tugen’e ait.”

Görsel: YouTube