Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mücevherlerle Birlikte Masalsı Bir Yolculuk

Mücevherlerle Birlikte Masalsı Bir Yolculuk

Sevan Bıçakçı’nın yenilenen internet sitesi için Tribal Worldwide İstanbul tarafından hazırlanan film; eşsiz mücevherlere, onların arkasındaki derin tarihi ve kültürel mirasa vurgu yapıyor.

Mücevher sanatçısı Sevan Bıçakçı; yüzük, kol düğmesi, küpe, saat, bilezik şal ve ceket pini gibi geniş bir yelpazede farklı ürünler tasarlıyor. Tasarımlarında Osmanlı, Bizans ve Anadolu’nun zengin tarihinden ve katmanlı kültüründen ilham alan sanatçı geçmişinden gelen değerleri yaratıcılığıyla harmanlıyor. İlk kişisel koleksiyonunu 2002 yılında paylaşan Sevan Bıçakçı o zamandan bu yana adını verdiği markası altında kişisel koleksiyonlar yaratıyor.

Her bir eserinin yolculuğunun kendine has özel bir üretim süreci olduğunu vurgulayan Sevan Bıçakçı, çok katmanlı kültür birikimini de bu işlerine yansıtıyor. Mistik ögelerle heyecanın ve tutkunun hep üst seviyede gittiği The Art of Dreaming (Hayal Kurma Sanatı) filmi de bu duyguyu ve sanatçının rengarenk eşsiz eserlerini izleyiciyle paylaşıyor.

sevan bıçakçı

Sevan Bıçakçı’nın eşsiz tasarımlarına ve ilham aldığı köklere vurgu

Film, geleneksel atmosferi korurken modern donuşlarla mücevherlerin çekiciliğini ve güzelliğini yoğun bir şekilde paylaşıyor. Sanatçının da üretim sürecinde ilham aldığı İstanbul’un zengin tarihi ve kültürel dokusu filmin her sahnesinde kendini hissettiriyor. Bu atmosfere eşlik eden sürükleyici müzik büyülü havanın daha etkin ve vurgulu olmasını sağlıyor.

Her birisi ince ayrıntılara sahip renkli eserlerdeki dokunuşlar filmin atmosferine de ilham veriyor. Filmde yer alan tavus kuşundan ilham alan Splendent isimli oymalı yüzükte de olduğu gibi doğadan beslenen renkler ve kültürel faktörler tasarımlarla birlikte filmin akışını şekillendiriyor.

Film, Tribal Worldwide İstanbul tarafından Sevan Bıçakçı’nın yenilenen internet sitesinin tanıtımı için hazırlandı. Yönetmen koltuğunda Barış Sarhan otururken filmin gizemli ve ilgi çekici havasına Taner Yücel’in hazırlamış olduğu müzik eşlik ediyor.

 

Künye

Müşteri: Sevan Bıçakçı
Ajans: Tribal Worldwide İstanbul
Yapım Şirketi: Jaguar Projects
Yönetmen: Barış Sarhan
Görüntü Yönetmeni: Gözde Koyuncu
Sanat Tasarımı: Billur Turan
Yapımcı: Tolga Topçu
Yürütücü Yapımcı: A.Müge Çalış
Prodüksiyon Amiri: Erkut Topçu
Mekan Sorumlusu: Oktay Gündürü
1.Reji Asistanı: Gamze Türkeri
Editör: Taner Sarf
Müzisyen: Taner Yücel
Post Produksiyon: İmaj Post Production
Post Prodüktör: Özmen Köse

Görsel: Video