Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Çizdiği Canavarlar, Türk İllüstratörler Tarafından Yeniden Yorumlandı

Çocukların Çizdiği Canavarlar, Türk İllüstratörler Tarafından Yeniden Yorumlandı

Monsters by Kids projesiyle Guatemalalı ilkokul öğrencilerinin hayal dünyasını yansıtan canavar çizimleri, ünlü Türk illüstratörler tarafından yeniden yorumlandı.

Monsters by Kids, illüstratör Rasim Torun’un ve çoğunluğu Türk meslektaşlarının katkılarıyla hazırlanan bir proje. Proje kapsamında Guatemala’nın Quetzaltenango kentindeki Escuela de la Calle ilkokulunda okuyan 7-10 yaş çocuklar, hayallerindeki canavarları 2 gün boyunca tüm yaratıcılıklarını kullanarak çizdi ve çocukların hayal dünyasının ürünü canavarlar, çizimlerin sahibi çocukların fotoğraflarıyla birlikte Torun’un illüstratör arkadaşlarıyla paylaşıldı. Projeye destek veren illüstratörler, kendi çizim tarzlarında yeniden tasarladı.

Yeniden yorumlanan çizimleri gerçek sahiplerine teslim etmek üzere, Escuela de la Calle’ye yeniden gidildi ve çocuklar, kağıda döktükleri çizimlerin farklı yorumlarını karşılarında görünce mutluklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Hiçbir kâr amacı gütmeyen bu projenin asıl amacı, çocukların hayal güçlerini, yaratıcı yönlerini özgürce kullanabilmeleri için cesaretlendirmek ve çizdikleri canavarlarla birlikte günlük hayatta var olmayan, tamamen onların hayallerinden oluşan çizimleri kağıda aktarmalarını sağlamaktı.

Projede Türkiye’den; Kötü Kedi Şerafettin’in yaratıcısı Bülent Üstün ve filmin animasyon ekibinden yine çizimleriyle tanıdığımız Murat Tahan, Amak-ı Hayal çizgi romanının çizeri Musmet, yaptığı çocuk kitabı illüstrasyonlarıyla dikkat çeken Mert Tugen, Ezgi Bozdoğan, Süper Fantastik sergisinde işlerini gördüğümüz Murat Kalkavan, Betül Yılmaz, Caner Atakul; Anatolian Rock Revival Project’ten Alper Özgün Yeşil, Burak Çınar, 90’z Screenprint Exhibition ve Krüw ekibinden Kaan Bilaloğlu, İpek Konak, Başak Buse Özer, Maya Bora, Ezgi Bıçakçı, Hilal Kurbe, Murat Turan, Faruk Tarınç, Ahmet Oğuz Demir, Ömer Gazi Yılmaz; Meksika’dan ise Alan Vazquez, Diomedes Heras ve Monka Hera yer alıyor. Projeye ait Instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Bülent Üstün

Murat Kalkavan

Musmet

Ahmet Oğuz Demir

Alper Özgün Yeşil

Faruk Tarınç


İpek Konak

Murat Turan

Betül Yılmaz

Burak Çınar

Ömer Gazi Yılmaz

Murat Tahan

Hilal Kurbe

Görsel: Monsters by Kids