Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell Sosyal Aktivite Grubu Çocukların Çizimlerini Oyuncaklara Çeviriyor

Turkcell Sosyal Aktivite Grubu Çocukların Çizimlerini Oyuncaklara Çeviriyor

Turkcell çalışan ve yakınları için sosyal aktiviteler düzenleyen gönüllü organizasyon Ezgi Genç'le çocukların çizimlerini oyuncağa çevirdi.

Turkcell Sosyal Aktivite Grubu, Turkcell çalışanlarına ve onların yakınlarına seyahat, parti, fotoğraf ve tiyatro kursları gibi sosyal aktiviteler yaratan gönüllü çalışanları olan bir topluluk. TSAG Çocuk Kulübü de çocuklara spor turnuvaları, konserler, kamp aktiviteleri, sinema/şarkı/dans/film yarışmaları, spor ve hobi eğitimler gibi aktiviteler düzenliyor. Sloganları: İşin eğlencesi.

 

Hatta karpuz seçmeyi öğrenme aktivitesi bile düzenleyip şirket içine kurulan karpuz tezgahıyla pratik yapmışlar. ‘DNA testi yaptırıyorum’ aktivitesinde çalışanların DNA analizleri ile kökenlerinin nereye dayandığı incelenmiş.

 

Bu aktivitelerin en yenisi de ‘Sen oyuncağını çiz, biz yaptıralım’ oldu. TSAG gönüllüleri bu fikri TSAG başkanı Yusuf Özer’den almış, o da ilhamını Draw Your Toy projesinden. Başta projeyi yurtdışından bir isimle anlaşarak yürütmeyi düşünmüşler fakat ardından zaten Türkiye’de uzun zamandır keçeden oyuncak tasarımları yapan Ezgi Genç’le tanışıp onunla çalışmaya karar vermişler. Yine başta çekilişle seçilen tek çizimin oyuncağa dönüşmesi planlanırken ardından 1 ay içinde tam 10 oyuncak gerçeğe dönüşmüş. 10 çocuğun hayalgücünü gerçek birer oyuncağa dönüştüren Ezgi Genç’le kendine ait keçeden oyuncaklar tasarladığı Le Petit Yubbie adında bir markası var. Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

 


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu uzun zamandır takip ettiğimiz bir eğilim aslında. Çocukların çizimlerini 3 boyutlu baskı teknolojisi ile birebir oyuncağa çeviren ve evinize kadar gönderen projeyi buradanokuyabilirsiniz. Çok daha yakın olan bir proje de burada, yine çocuğunuzun çizimini gönderiyorsunuz, onlar size oyuncak halini yolluyor.

 

Bu proje ile gözlemlediğimiz ve yine uzun zamandır hakkında yazıp çizdiğimiz bir başka iletişim trendi ise kendine ait butik markası olan ya da sosyal ağlar yoluyla yarattığı eserleri bir konsept altında paylaşan kendine has tasarımcı ve sanatçıları markaların keşfetmesi, sıfırdan bir proje ve yaratıcı dil yaratmak yerine o tasarımcılarla iletişime geçip onların akışının bir parçası olmaları.