Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell Yakınlarını Kaybeden Ailelerin Sesi Oldu

Turkcell Yakınlarını Kaybeden Ailelerin Sesi Oldu

TBWA\İstanbul ve Turkcell, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği için "Ulaşılamayanlar" adlı kampanya hazırladı.

Ülkemizde her gün farklı sebeplerden ötürü pek çok insan kayboluyor. Yaşlılar, engelliler, çocuklar ve çeşitli hastalıkları bulunan insanlar kaybolan insanların çoğunluğunu oluşturuyor. Kayıp insanlar konusunda farkındalık yaratacak bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Turkcell, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) ile iş birliği gerçekleştirdi. TBWA\İstanbul ajansı ile ortak yürütülen projenin adı “Ulaşılamayanlar” olarak belirlendi. Etkinlik 30 Nisan’da sadece bir günlüğüne gerçekleştirildi. Turkcell’den Turkcell’e yapılan aramalarda “Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor” mesajından sonra  yakını kaybeden aileleri temsilen kardeşini kaybeden YAKAD başkanı Zafer Özbilici’nin sesinden bir sesli mesaj daha dinletildi.

Kaybolan insanların bulunması için farkındalık yaratılıyor

Aradğınız kişiye ulaşamadığınızda klasik olarak dinletilen ses kaydından sonra Zafer Özbilici; “Siz aradığınız kişiye bir sonraki aramada ulaşabilirsiniz. Ama ben kayıp olan abim Abdülhamid Özbilici’ye senelerdir ulaşamıyorum. Onu ve tüm kayıplarımızı bulabilmek, toplumca kayıpları engelleme konusunda bilinçlenmek için ulasilamayanlar.com’u lütfen ziyaret edin.” mesajı dinletiliyor

Mesajla birlikte kayıp insanların bulunması konusunda insanlar bilinçlendirilirken, kaydı dinleyen kullanıcılar ulasilamayanlar.com adresine yönlendiriliyor. Sitede kaybolan birçok insanın isimleri, yaşları fotoğrafları bulunuyor. Bunun dışında kayıpların önlenmesi ve herhangi bir kayıp durumunun yaşanması halinde yapılabilecekler listesi yer alıyor.

TBWA\İstanbul ve YAKAD geçtiğimiz ay bizim de haberini yaptığımız Kayıp Yüzler adlı projede kaybolan çocukların bulunması için Facebook’taki yüz değiştirme filtrelerini kullanmış ve kaybolan çocukların yüzlerini modellemişti.

Künye

Müşteri: Turkcell
Reklamveren Ekibi: Ahmet Yaman, Sinem Hekimoğlu, Seda Volkan
Ajans: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
Yaratıcı Ekip: Eser Yazıcı, Serdar Güngör, Mesut Yüksel, Melih Oğuz, Cantekin Güngör
Marka Ekibi: Ömer Üstündağ, Müge Bozkurt, Seçil Karbo
CSO: Toygun Yılmazer
Genel Müdür Yardımcısı: Tuğyan Çelik
Prodüksiyon Ekibi: Evrim Saraçoğlu, Volkan Alkan

Görsel: Twitter