Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Işıkla Hareket Eden 17.000 Çiçek

Işıkla Hareket Eden 17.000 Çiçek

Nendo'nun Daikin ile birlikte Milano Tasarım Haftası için tasarladığı Breeze of Light, rüzgarla hareket ediyormuş gibi görünen yapay bir çiçek bahçesi.

Nendo, birbirinden etkileyici işleriyle yakın takipte olduğumuz bir tasarım stüdyosu. Sıra dışı kum saatleri, fenere dönüşen kağıt, Escher’ın eserlerine eşlik eden sergi alanı tasarımları, kendin yap çikolata seti gibi büyüleyici işlerle daha önce ses getirdi. Japon tasarım stüdyosu, klima üreticisi Daikin ile Milano Tasarım Haftası’na özel tasarladığı Breeze of Light adlı yerleştirmesiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Breeze of Light ile görünmeyeni görsel olarak deneyimlemek

Breeze of Light “havanın görünmezliği” konsepti üzerine inşa edilmiş. Amaç, ziyaretçilerin gerçek yaşamda yalnızca hissedebildiği bir şeyi görsel olarak deneyimlesi. Bu deneyim polarize filmden yapılmış 17 bin çiçeğin bulunduğu bir alanda sunulmuş. Her çiçek farklı bir yüksekliğe sahip. Böylece mekanın tamamı, gerçek bir çiçek bahçesi gibi dalgalı bir manzara görünümü kazanmış. Proje aynı zamanda bir malzeme olarak polarize film üzerine deneysel bir keşif niteliğinde. Videoda da gördüğünüz gibi film 45 derece döndürüldüğünde çiçeğin gölgesi yarı saydam bir hal alıyor ve bir 45 derece daha döndürüldüğünde tamamen görünmez oluyor.

Nendo, projede tavandan sarkan ve ayrı ayrı motorlarla kontrol edilen 115 spot ışığı kullanmış. Polarize edici filmlerin spot lambalar üzerindeki hareketi, ışık miktarında bir değişiklik olmamasına rağmen, çiçeğin gölgelerinin yoğunluğunda sürekli bir değişim sağlamış. Bu da mekanda herhangi bir hava akımı olmamasına rağmen, çiçekler yumuşak bir esintiyle hareket ediyormuş görüntüsü yaratmış.

Görsel: Nendo