Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
[Milano Tasarım Haftası] FU HA: Havanın Anlatımı

[Milano Tasarım Haftası] FU HA: Havanın Anlatımı

Hava ile ilişkimizi inceleyen sergi, Fabrica ve Daikin'in ortak çalışması.

Hava etrafımızda her yerde. Onun sayesinde nefes alıyoruz. Fabrica ve Daikin İtalya, havayla daha kişisel bir ilişkiyi keşfetmek için bir araya geldi. Sergi adını insan nefes alış verişinin iki ses yansımasının Japonca kelimeleri olan FU HA’dan alıyor. Nefesimizi dışarı verirken bir şeyi soğutmak amacıyla üflediğimizde FU, ısıtmak istediğimizdeyse HA sesini çıkardığımızı düşünebilirsiniz.

Serginin en ilginç yerleştirmelerinden birisi, imprint‘ti. Suya üflediğimiz bu yerleştirmede su üstünde nefesimizin bıraktığı izler, bir tarayıcı ile kaydediliyor ve görüntünün çıktısı kısa bir süre içinde karşıda yer alan termal yazıcıdan çıkartılıyor.


Fotoğraflar: Bigumigu

Sound bölümünde, havanın küçük kaplar içinde hapsolan seslerini dinlemek, farkı tasarımlardaki kapların farklı hava seslerini üretebildiğini görmek mümkündü.


Fotoğraflar: Bigumigu

Yours and Ours, yaratıcı ekibin nefeslerini her biri kendine has biricik şekle sahip camlar içinde üflenmiş şekilde bir imza gibi sunuyordu. Bu eserlerin üzerinde içlerine havayı üfleyen kişinin bilgilerinin yanısıra, cam içindeki havanın miktarı da yer alıyordu.


Fotoğraflar: Bigumigu

Fiction, havanın varlığı ve anlamını ele alan 5 farklı senaryoyu demo olarak anlatan bir yerleştirmeydi.

Bu müthiş serginin yapımında emeği geçenlerin tamamının bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.